• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Verpleegkundige Alie Dalhuisen erg trots op enthousiaste en ambitieuze team.

Print 
06 juni 2018

​​​​​​"Ik ben erg trots op het enthousiaste en ambitieuze team waarin ik werk, omdat we met elkaar kwalitatief goede zorg leveren."

Ik ben Alie Dalhuisen, 49 jaar en werk 11 jaar als verpleegkundige op de UMCG afdeling Nefrologie/Dermatologie.

Op mijn afdeling liggen zowel interne als chirurgische patiënten. Dit maakt het werk dynamisch en uitdagend. Zo komen er bij ons o.a. patiënten die een niertransplantatie ondergaan. Ik vind het geweldig dat ik deel mag uitmaken van deze zorg. De patiënt heeft soms in het voorstadium al bij ons gelegen en dan zie je ze ook terwijl ze een nieuwe nier krijgen. Je ziet de patië​nt weer toekomst perspectief krijgen. De psychische begeleiding hierbij is dan ook erg belangrijk. Hierin werken we dan ook nauw samen met andere disciplines.

iënten. We zien bijvoorbeeld patiënten met ernstig eczeem en doordat wij de zorg eerst overnemen en hen begeleiden in het terug krijgen van de regie in bv het zalven, zie je deze patiënten met de dag opknappen. Daarbij zijn wij van Nederland de expert in het behandelen van blaren ziekten. Patiënten komen dan ook uit het hele land bij ons voor de behandeling.

Jaarlijks komen er veel stagiaires bij ons op de afdeling en hen begeleiden hoort ook bij mijn taak als verpleegkundige. Op mijn afdeling is het veilig om te leren en menig stagiaire zou graag willen blijven. Ik vind het belangrijk dat mijn toekomstige collega's met net zoveel plezier en bevlogen te werk gaan als ik, als ze met hun opleiding klaar zijn. Als je bij ons komt werken wordt je dan ook begeleid door een ervaren verpleegkundige. We werken met een buddy systeem, zodat je altijd gekoppeld bent aan een ervaren collega.

"Om je verder te ontwikkelen als verpleegkundige kun je senior verpleegkundige worden of bijvoorbeeld de transplantatie opleiding doen. Door deel te nemen aan werkgroepen draag je bij aan de kwaliteit en veiligheid op de afdeling."

Ik ben erg trots op het enthousiaste en ambitieuze team waarin ik werk, omdat we met elkaar kwalitatief goede zorg leveren. Naast hard werken wordt er ook veel gelachen, wat natuurlijk de sfeer op de afdeling ten goede komt.

Wil je deze sfeer op onze afdeling ook proeven? Loop dan gerust eens een dagje mee! Je kunt ons bereiken op telefoonnummer: (050) 361 27 69 of (050) 361 61 61, vraag naar GSM 69751