• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Ik ben Collinda Vergeer, verpleegkundige A1VA, en op zoek naar enthousiaste verpleegkundigen die ons team willen versterken

Print 
20 september 2018

Hallo, ik ben Collinda Vergeer, verpleegkundige A1VA.

Op onze afdeling hoofd-hals chirurgie worden patiënten voor de specialismes KNO, Mondziekten, Kaak en aangezichtschirurgie en Oogheelkunde opgenomen. De meeste patiënten worden opgenomen in verband met een (oncologische) operatie maar kunnen ook bij ons terecht als er complicaties optreden als gevolg van defecten/ziekten in het hoofd-hals gebied. 

De patiëntencategorie is erg divers wat ervoor zorgt dat geen dag hetzelfde is. De ene dag  bereid je patiënten voor op de operatie die komen gaat, terwijl je de andere dag acute zorg verleend bij een benauwde patiënt. Ook de zorg rondom tracheacanules en het zelfstandig aanleren van deze zorg aan de patiënt wordt gedaan bij ons op de afdeling.

Ons team bestaat uit 30 tot 40 medewerkers en is betrokken, enthousiast, gezellig en deskundig. Momenteel werk ikzelf nog maar enkele maanden op A1 maar voel ik mij al helemaal bij het team horen. Ik vind het fijn dat het team mij op een positieve manier feedback geeft en laat merken dat ik erbij hoor. Naarmate ik langer op de verpleegafdeling werk, krijg ik steeds meer verantwoordelijkheden en wordt ook van mij verwacht dat ik andere collega's help bij knelpunten. Tijdens het verlenen van de zorg werk ik veel samen met mijn (verpleegkundige) collega's en stemmen wij vaak met elkaar af of we elkaar nog ergens mee kunnen helpen. Kortom we houden een oogje op elkaar en helpen waar nodig. 

Op de afdeling houden wij om de week (onder werktijd) een werkbespreking waarin de huidige stand van zaken op de afdeling naar voren komt. Mede door deze momenten heb ik het gevoel dat wij samen streven naar de beste patiëntenzorg en is er voldoende ruimte voor intervisie. 

Naast het 'werken' is er ook nog voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo start ikzelf volgend jaar met de werkbegeleidingscursus om mijn coachende vaardigheden verder te ontwikkelen. Natuurlijk zijn er nog vele andere scholingen/cursussen die je kan volgen om jezelf verder te ontwikkelen. ​

Bekijk de vacatures