• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Karin Heinen-Schutrup als regieverpleegkundige

Print 
11 juli 2018

​​Ik ben Karin Heinen-Schutrup, ben 36 jaar, werk als regieverpleegkundige op de afdeling D3va (longziekten/longtransplantatie/reumatologie-klinisch immunologie/CTB) en werk inmiddels bijna 16 jaar in het UMCG.

​​Regieverpleegkundige is de functie die mij op het lijf geschreven is, elke dag doe ik dit met volle plezier. Wat maakt het nou zo`n fantastische functie.. ? Het is de combinatie van werkzaamheden wat het zo leuk en uitdagend maakt. De combi van het aansturen van je team samen met de hoofdverpleegkundige, coachen van collega`s, elke dag weer ‘puzzels’oplossen, overstijgende taken en de patiëntenzorg/contact. Ik ben niet het type dat elke dag achter een bureau wil zitten, dit gaat mij enorm vervelen. Verder ben ik een echte teamplayer, krijg daar veel energie van. Samen doelen bereiken, collega`s daarin coachen/ondersteunen etc. Maar ook de patiëntenzorg krijg ik enorm veel energie van, mijn vak uitoefenen aan bed. Samen heb je één doel, de beste zorg leveren en dit is voor mij de grootste uitdaging. Als regieverpleegkundige heb ik daar een grote rol in, van alle kanten vlieg ik in. Zorgen dat de verpleegkundige/zorgassistenten bezetting goed is, zijn alle collega’s up to date in hun kennis, is het werkklimaat in orde en zo kan ik nog een hele rij opnoemen. D3va is een ontzettende leuke, leerzame en uitdagende afdeling, mede doordat we verschillende specialismen hebben. We hebben ook een respiratoire care unit, waar mensen aan de bewaking liggen. Hou je van afwisseling, dan ben je op D3va aan het juiste adres.

​​Zelf neem ik bijvoorbeeld deel in de UMCG brede protocollen werkgroep, daar zijn mensen uit heel UMCG vertegenwoordigd, o.a. verpleegkundigen, mensen van de medische microbiologie etc. en verder nodigen we vaak gasten uit om mee te praten over bepaalde protocollen/zaken. We hebben allemaal hetzelfde doel, protocollen up to date houden, nieuwe schrijven en samen sparren over zaken in het UMCG. Dit allemaal ten behoeve van veilige zorg in het UMCG en natuurlijk werkbaarheid voor de zorgverleners.
Het UMCG is een fantastisch ziekenhuis, waar je ontzettend veel kan leren. Ook al is het een groot ziekenhuis, de samenwerking is heel fijn.