• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Wij zijn Annemarie Betten en Mirjam Luten en collega IC verpleegkundigen Neonatologie

Print 
28 mei 2018

Annemarie Betten
Verpleegkundige IC Neonatologie

Over het UMCG

Ik had heimwee naar vrienden en familie in het Noorden. Er was een vacature voor kinderverpleegkundigen. Zo ben ik zo’n 25 jaar geleden in het UMCG terecht gekomen. Een plek waar iedereen alles wel wilde uitleggen en waar vragen nooit als vervelend werden ervaren.

Over Neonatologie

Op onze afdeling sta je midden in het leven: pasgeborenen en kinderen die overlijden. Voor beide groepen kun je heel veel betekenen. Het werken hier is waardevol omdat je elke dag weer voor zulke dappere patiëntjes en hun ouders mag zorgen.

Het werken in dit team is ook mooi. Als verpleegkundige word je bij ons serieus genomen. Alle disciplines vormen samen het team. Jongere collega’s nemen nieuwe ontwikkelingen mee vanuit de opleiding, oudgedienden brengen ervaring over.

Mirjam Luten
Verpleegkundige IC Neonatologie

Over het UMCG

Ik heb bewust gekozen voor een Universitair Centrum. Hier wordt meer specialistische zorg verleend en de opleidingsmogelijkheden zijn groter. Toen ik in de opleiding zat werd er goed rekeningen gehouden met de ruimte die ik nodig had om in de praktijk te leren. Nog steeds heb ik veel baat bij de collega’s met meer ervaring. Om te overleggen of observaties te bespreken.

Over Neonatologie

Deze baan is aan te raden omdat je in het eerste stukje van een nieuw leven je bijdrage mag leveren. Variërend van een baby een flesje geven, tot ernstig zieke baby’s aan de beademing helpen. We werken nauw samen in ons team en dat maakt het werk extra waardevol. Het geeft voldoening om ouders te begeleiden in deze periode, zelfs wanneer het kindje komt te overlijden.


 

Links: Mirjam, rechts: Annemarie

Wil je als huidig verpleegkundige weten hoe het is om te werken op de Neonatologie? Maak dan een afspraak voor een rondleiding via Nelly Hoekstra, e-mailadres: Contact.