• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Ik ben Grietje van Leijen, 26 jaar, 2 jaar gediplomeerd als anesthesieverpleegkundige

Print 
30 juli 2018

​​Mijn naam is Grietje van Leijen, 26 jaar oud, woonachtig in Kollumerzwaag en werk als anesthesieverpleegkundige op de afdeling Anesthesiologie. Ik ben al 5 jaar werkzaam op deze zeer uitdagende afdeling. Inmiddels 2 jaar als gediplomeerd medewerker.

Anesthesieverpleegkundige is een functie die mij op het lijf geschreven is. Een beroep met veel sociaal contact, uitdagende werkzaamheden, altijd lerende en een vak waar liefde en passie voor nodig is!

Wat mijn werk nou zo leuk maakt in dit ziekenhuis? De diversiteit: geen dag is hetzelfde. Het UMCG heeft 28 operatiekamers en nog een tal van buitengewesten. Zo geven wij bijvoorbeeld ook anesthesie op de röntgen afdeling, het endoscopiecentrum, de spoedeisende hulp, de CCU en maken wij onderdeel uit van het reanimatieteam en traumateam. Dat ik twee dagen op hetzelfde specialisme ingedeeld sta is nihil. Iedere dag werk ik dus samen met een ander samengesteld team. Qua leeftijden kom ik in aanraking met jong en oud de prematuren van 26 weken tot de senioren doelgroep. Dit vergt keer op keer zeer specialistische vaardigheden. Het operatie aanbod in de academie trekt mij ook enorm aan. Zo is het UMCG bijvoorbeeld gespecialiseerd in de neurologie, de kinderen, de trauma’s e.d. Ook de anesthesie bij orgaantransplantaties verrichten wij dagelijks. Daar komt bij dat de patiënten vandaag de dag ‘multicomplex’ zijn. De zorgvraag verschilt dus écht per patiënt. En daar spelen wij op in. De anesthesiologische zorg proberen wij als team voor elke patiënt ‘op maat’ te maken. Daar ligt voor mij de uitdaging!

Ben jij nu enthousiast geworden door bovenstaand verhaal en lijkt het jou leuk om een bijdrage aan hoogcomplexe multidisciplinaire zorg te leveren in een gezellig team van anesthesiologen, anesthesieverpleegkundigen, sedatiepraktijkspecialisten, PA-ers, operatieassistenten en chirurgen op de operatiekamers, de spoedeisende hulp en overige buitengewesten in het UMCG? Solliciteer via deze link.