• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Ik ben Ronald, 36 jaar en in opleiding tot anesthesiemedewerker

Print 
07 augustus 2018

Ik ben Ronald en ik ben 36 jaar. Ik ben sinds maart 2017 werkzaam als anesthesiemedewerker in opleiding bij het UMC-Groningen. De opleiding wordt gegeven bij het Wenckenbach instituut Groningen en is in het ziekenhuis zelf. Het is een pittige opleiding die ook gecombineerd kan worden met een gezin als je dit goed pland. Ik heb zelf een vrouw en twee jonge kinderen thuis en dit vergt wel veel planning en ondersteuning van het gezin  maar het is echt te doen!  ​

Wat mij is opgevallen op de OK-afdeling is dat je wordt ontvangen als iemand van het team. Iedereen is erg vriendelijk en wil je graag helpen. Ik vind de verscheidenheid erg leuk binnen dit vak. Zo sta je op een functieafdeling patiënten narcose te geven en zo sta je weer op de OK. Ook spoedeisende hulp wordt door de Anesthesie geboden en wij zijn betrokken bij reanimaties. Ik vind juist al deze verschillende vakgebieden erg interessant maar dit maakt het ook een zeer verantwoordelijk vak! Persoonlijk was ik toe aan deze ontwikkeling. Universitair opgeleid worden is ook zeer interessant omdat er veel verschillende werkmethoden en meningen worden gevormd waar je in mee moet kunnen gaan.

Zie jij jezelf als zorgverlener en ben je toe aan veel verantwoordelijkheid? Ben je  leergierig, kritisch, ambitieus, daadkrachtig  en heb je aanpassingsvermogen? Dan zou ik gaan solliciteren in het UMCG. Wel een heel belangrijke tip: Ik raad je aan om alles van te voren zeer goed te plannen en in je thuis situatie alles goed te regelen.

Bekijk de vacatures. Kijk ook het filmpje over werken als AIOS in het UMCG.