• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Verpleegkundigen aan het woord - Saffira en Mirjam van Hematologie

Print 
23 juli 2018

Hoi! Wij zijn Saffira en Mirjam en werken nu 5 jaar met veel plezier op de afdeling Hematologie.

Hematologie is een dynamische afdeling. We bieden veel verschillende behandelingen, wat maakt dat dit specialisme een uitdaging is en blijft. De behandelingen zijn intensief en langdurig. We zijn steeds met het hele team nauw betrokken en werken samen met artsen en andere disciplines. Wij ervaren daarin een enorme teamspirit! Hoogwaardige kwalitatief goede zorg is wat wij met elkaar willen leveren en dat terwijl in alle dynamiek de patiënt en zijn familie voor ons centraal staat.

Wat ook erg naar voren komt in ons werk zijn de technische handelingen. Bijvoorbeeld het verzorgen van een centraal veneuze katheter (CVC) en het toedienen van vele intraveneuze (IV-)medicatie. Het is leuk om creatief na te denken hoe je dit organiseert over de verschillende lijnen. Patiënten zijn vaak zelfstandig en de zorg ligt dan ook op andere gebieden.

Daarnaast is de psychosociale zorg een groot aandachtsgebied, waarin signaleren en het begeleiden van patiënten en hun familie in een kritieke fase van hun leven erg belangrijk is. Het is daarom ook fijn om in een betrokken team te werken waar lief en leed met elkaar gedeeld wordt.

Op de afdeling is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Wij hebben nu meerdere opleidingen mogen afronden. Daarbij is ruimte om klinische lessen te geven en te volgen. In de Hematologie zijn ook binnen de zorg ontwikkelingen gebaseerd op zorgonderzoek. Dit helpt ons om onze rol als verpleegkundige verder te professionaliseren. Verder werken wij met actieve werkgroepen. Bijvoorbeeld om de palliatieve zorg beter vorm en inhoud te geven of de werkgroep medicatieveiligheid.

Spreekt dit je aan en zou je graag bovenstaande willen ervaren? Loop een dag mee om te kijken of je ons team wilt versterken. Tot snel op de afdeling!