• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Mijn naam is Anja Hoeksema, senior verpleegkundige Dagcentrum Cancer Center

Print 
28 december 2018

Mijn naam is Anja Hoeksema, ik ben 27 jaar en alweer 7 jaar werkzaam als verpleegkundige in het UMCG. Ik ben begonnen als stagiaire op de verpleegafdeling Oncologie en heb me daarna georienteerd in de hele interne kliniek. Het verlenen van psycosociale zorg vind ik een van de leukste dingen in mijn werk en daarom past het Dagcentrum goed bij mij. Een lach en een traan, er voor de patiënten zijn in een onzekere en spannende periode.

Studies met nieuwe anti-kanker medicijnen worden door ons uitgevoerd; we zien patiënten met zeldzame aandoeningen die vanuit het hele land doorverwezen worden. Je maakt deel uit van nieuwe behandelingen en blijft je kennis steeds verdiepen en verbreden.

Op het Dagcentrum weet je nooit wat de dag je brengt; geduren de de dag kan de planning soms helemaal omgegooid worden en moet je snel kunnen schakelen. Een chronisch zieke patient, iemand voor een test of onderzoek, 1e chemokuur… Bijzonder werk en nooit ‘saai’. Je moet goed kunnen handelen in acute situaties en zelf het hoofd koel houden. Gelukkig werken we heel direct met elkaar samen en zijn we een dynamisch en enthousiast team.

Ik kan mijn eigen ontwikkeling als verpleegkundige invullen zoals ik dat graag wil. De vervolgopleidingen Oncologie, en – Hematologie van het UMCG zijn een mooie aanvulling op mijn werk op het Dagcentrum. Ik ben zelf inmiddels senior verpleegkundige geworden en heb nog een aantal vervolgopleidingen op mijn wensenlijstje staan. Mijn persoonlijke leerdoelen en wensen bespreek ik met mijn coach; alles in mijn eigen tempo. Ook van het Dagcentrum je eigen werkplek maken? Solliciteer dan nu! We hebben een vacature voor een hoofd/teamleider;

“Procesmatig denken is hier erg handig. Op ieder bed (22 totaal) liggen per dag soms drie of vier verschillende patiënten. Hoe strakker dit op elkaar gepland kan worden hoe efficiënter we ieder bed kunnen gebruiken. Geen wachttijd tussen polibezoek en behandeling Dagcentrum, en alles geconcentreerd op één dag; elke dag weer een belangrijk streven voor onze patiënten”.