• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Verpleegkundige Hartcatheterisatie Robert-Jan: "Time is muscle"

Print 
04 juni 2018

Mijn naam is Robert-Jan Hidding, 33 jaar oud en werkzaam sinds 2011 in het UMCG. Hier heb ik 4,5 jaar op de afdeling traumachirurgie gewerkt en sinds 2016 ben ik werkzaam als verpleegkundige op de Hartcatheterisatie. Hiervoor heb ik de opleiding medewerker Acute Interventiecardiologie gevolgd.

 

Op de afdeling Hartcatheterisatie (HC) wordt, door een leuk team van verpleegkundigen, interventiecardiologen, elektrofysiologen, kinderartsen, thoraxchirurgen, PA-ers en verpleegkundig specialisten, zorg verleend aan patiënten met een cardiaal probleem.

De patiënten op de HC hebben een probleem aan hun kransslagvaten waarvoor ze behandeld worden, krijgen een pacemaker of ICD geïmplanteerd, hebben een ritmestoornis waarvoor ze een ablatie ondergaan, krijgen een nieuwe hartklep geïmplanteerd en kinderen worden behandeld voor een aangeboren hartafwijking. Kortom, een afdeling met veel variatie!

Het UMCG is een interventiecentrum, dat houdt in dat patiënten die een acuut hartinfarct doormaken hier behandeld worden. Voor deze situaties wordt gewerkt met bereikbaarheidsdiensten.
 Dat betekent voor mij en mijn collega’s dat we snel moeten handelen om de schade aan het hart zoveel mogelijk te beperken: “time is muscle”.

De patiënt en familie begeleiden speelt hierbij een grote rol. Deze diversiteit maakt het werk op de HC dynamisch en uitdagend.

Iedere patiënt is uniek, je weet niet wat je kan verwachten per dag. Daardoor is het beroep erg afwisselend, wat zeer leerzaam is. Je denkt laagdrempelig mee tijdens de ingreep, je werkt in teamverband, je probeert vooruit te denken en dat wordt gewaardeerd.

Op de HC werk ik met veel plezier en ik kan mijzelf verder ontwikkelen. Ik krijg de mogelijkheid om deel te nemen aan congressen en mijn kennis verder uit te breiden; een fijne werkgever!

Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken!”

Bekijk de vacature (en de contactgegevens van Eline Deierkauf, hoofdverpleegkundige) via de link www.werken.umcg.nl