• Home
 • Contact
 •  NL 
 • Login medewerkers
 • mijnUMCG

Blog van Nanja Kuper

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Ik ben Nanja Kuper, 43 jaar en werkzaam als verpleegkundige in het Technisch Voedingsteam Darmfalencentrum UMCG. Vanaf 2003 werk ik in het UMCG. Ik ben mijn loopbaan in de zorg begonnen aan het bed op de afdeling maag, darm, leverziekten en levertransplantatie. 

​​​​​​Na enkele jaren werd ik regieverpleegkundige. Ik heb altijd met veel plezier op deze afdeling gewerkt, echter er werd mij de uitdaging geboden om het Technisch Voedingsteam (TVP) op te starten samen met een diëtist en een MDL arts. Zo kwam het dat er langzaam een verschuiving optrad in mijn werkzaamheden.  

Het Technisch Voedingsteam werd een succes. Al vrij snel groeide de behoefte aan verbeteren van de kwaliteit van zorg voor patiënten m​et kunstvoeding, via een sonde of via infuus. Het heeft niet lang geduurd tot ik er een verpleegkundige collega bij kreeg. Inmiddels bestaat ons team uit 4 verpleegkundigen, 2 verpleegkundig specialisten in opleiding, 2 diëtisten en 2 Maag-, Darm-, Lever artsen (MDL). We houden ons bezig met drie pijlers: TPV in de thuissituatie (parenterale voeding via infuus), sondezorg en dunne darmtransplantatie. Onze taken bestaan uit het organiseren van de zorg thuis, het begeleiden van patiënten en het monitoren van de zorg op afstand. 

Wat doe ik zoal gedurende een werkdag? Dat is lastig uit te leggen. Elke werkdag ziet er anders uit, omdat het, naast de vaste agenda, bepaald wordt door de vragen en problemen die telefonisch of per mail binnenkomen. Er zijn dagen dat ik veel administratieve werkzaamheden heb en er zijn dagen dat ik veel patiënten zie, poliklinisch of op verpleegafdelingen. Nog altijd zijn we nauw verbonden met de MDL-afdeling. Soms omdat er patiënten van ons opgenomen liggen, maar vaak ook omdat de goede sfeer ons lokt om met de oud-collega’s gezellig een kop koffie te drinken tijdens de pauze.  

Ik schrijf graag, heb een eigen blog waarin ik lezers meeneem in mijn avonturen met mijn lief en kinderen op het platteland. Meerdere collega’s attendeerden mij enthousiast op de oproep dat het UMCG bloggers zocht. En ja, waarom ook niet? Een nieuwe uitdaging, bloggen over het werk. Of over aspecten die werk-gerelateerd zijn en mij raken. Die er ongemerkt toe doen. Ik doe een poging. Ik neem jullie mee. 

 • 06 oktober 2017 De trotse mantelzorger

  "Alles is geregeld, het komt helemaal goed." Ik hoor het mezelf regelmatig zeggen, wanneer ik een patiënt met een sonde naar huis laat gaan en de ...

 • 21 april 2017 De kracht van de doktersjas

  ​ Het was een hobbel, om als verpleegkundige patiënten te gaan zien in een lange witte doktersjas. Maar mijn werk in het Technisch Voedingsteam is er ...

 • 27 februari 2017 Een UMCG'er

  ​ ​​​​Ik weet het nog goed, 27 jaar was ik, ongediplomeerd zoekend naar een passende opleiding. Het was bij mij zeker geen roeping, zoals ik toch ...