• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

UMCG-pas

Print 

​De UMCG-pas is een pas op maat. Dat wil zeggen dat de bevoegdheden op uw pas samenhangen met uw functie en werkplek. Wie dat voor zijn of haar werk nodig heeft, kan via de pas ook toegang worden verleend voor bepaalde delen van het ziekenhuis op bijzondere tijdstippen. Bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend. In een geautomatiseerde registratie is vastgelegd welke bevoegdheden bij welke functies horen.

Draagplicht

Om herkenbaar te zijn voor patiënten en bezoekers van het UMCG bent u verplicht uw pas altijd zichtbaar te dragen. Hiervoor ontvangt u bij uw pas een draag- en beschermhoes die u aan uw kleding kunt bevestigen.

Herkenbaarheid en veiligheid

Herkenbaarheid en veiligheid zijn de twee belangrijkste redenen waarom het UMCG gekozen heeft voor een eigen identiteitspas. Het vergroten van herkenbaarheid van medewerkers voor patiënten en hun bezoekers, voor collega’s en voor anderen die om uiteenlopende redenen het ziekenhuis bezoeken. Zodat degenen die hier niet bekend zijn de juiste personen kunnen aanspreken.

Die herkenbaarheid heeft tegelijk een veiligheidsaspect. Het is snel duidelijk wanneer iemand zich ophoudt op een plek waar hij of zij niets te zoeken heeft. Doordat de pas daarnaast ook werkt als een sleutel voor verschillende toegangen zijn delen van het ziekenhuis die geen openbaar gebied zijn af te sluiten voor onbevoegden. Een deur kan worden geopend door de pas binnen een afstand van 20 centimeter voor een kaartlezer te houden.

Gemak

Daarnaast dient de UMCG-pas het gemak van de medewerker. Bijvoorbeeld bij het verkrijgen van dienstkleding, als legitimatie in de Personeelswinkel en in de UMCG-winkel Present. Verder kunt u met de pas uit bepaalde automaten koffie of thee halen.​

Bedrijfskleding

Ook bij het verkrijgen van bedrijfskleding in de UMCG-winkel Present heeft u uw pas nodig. De registratie van punten die worden ingewisseld voor de bedrijfskleding gebeurt aan de hand van de pas. Wie kiest voor standaardbedrijfskleding heeft de pas nodig om deze uit de serviceautomaten te halen.

Legitimatie

In een aantal gevallen is de pas binnen het UMCG een geldig legitimatiebewijs. Zo kunt u op vertoon van uw pas en met een sleutelformulier, verkrijgbaar bij uw beheerder, budgethouder of het secretariaat, een sleutel halen in de Personeelswinkel. Ook voor het aanvragen van een parkeersticker of buskaart en voor het aanmelden voor het carpoolregister is uw pas als legitimatie nodig, of bij het verkrijgen van korting in de UMCG-winkel Present.

Vermissing of diefstal

Wanneer u uw pas kwijt bent of verloren heeft of hij is gestolen dan geeft u dit direct door aan de Personeelswinkel en doet u aangifte bij Bedrijfsbeveiliging. De pas wordt dan geblokkeerd zodat anderen er geen toegang tot het gebouw mee krijgen. Het UMCG is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of onzorgvuldig gebruik van de pas. Ook het eventuele saldo van een pas wordt niet door het UMCG vergoed. Wanneer onduidelijk is of uw pas is gestolen, of slechts tijdelijk zoek, kunt u een vervangende pas ophalen. Deze pas ontvangt u tegen een borgsom van € 15,- en is 2 maanden geldig. Wie een pas heeft gevonden, kan deze inleveren bij de Personeelswinkel, de eigenaar krijgt dan bericht. Iedere bezitter is persoonlijk verantwoordelijk voor zijn pas. Wanneer u door onzorgvuldig omgaan met de pas een nieuwe nodig heeft, moet u daarvoor € 15,- betalen. Is de uitgiftedatum van uw pas meer dan drie jaar geleden dan zal de pas (tegen inlevering van de oude pas) kosteloos vervangen worden. De UMCG-pas is een kwetsbare kaart. U moet de pas altijd bewaren in de meegeleverde draag- en beschermhoes.

Klachtenregeling UMCG-pas

Wanneer er een meningsverschil ontstaat met betrekking tot het opschrift op de pas of eventueel te betalen vervangingskosten bestaat er de mogelijkheid in beroep te gaan. U kunt middels het formulier ‘Bezwaarschrift UMCG-pas’ een officiële klacht in te dienen. Deze klacht zal behandeld worden door het hoofd van het Bureau Facilitaire Dienst. Binnen 14 werkdagen krijgt u schriftelijk bericht of uw klacht al dan niet gegrond is verklaard.

Ontslag of vertrek uit het UMCG

Medewerkers en anderen met een UMCG-pas die het ziekenhuis verlaten, moeten hun pas inleveren bij de Personeelswinkel. Uw pas wordt automatisch geblokkeerd op de datum van uw ontslag.

Vragen

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Personeelswinkel,
Winkelstraat, telefoon (050) 361 23 45 of bij beveiliging, telefoon 050-3612678. “

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube social media UMC social media