• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Pensioen

Print 

​Het UMCG is aangesloten bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Uw premies worden deels door uzelf en deels door het UMCG betaald. Ze maken dat u recht heeft op een ouderdomspensioen (een aanvulling op uw AOW) en eventueel een nabestaandenpensioen. Na uw aanmelding bij het ABP krijgt u een welkomstbrief met brochure waarin de belangrijkste informatie over de verschillende pensioenvormen staat.
Als u vanuit een andere baan bij het UMCG komt werken, is het in veel gevallen mogelijk het ouderdomspensioen van uw vorige werkgever ‘mee te nemen’. U moet deze waardeoverdacht zelf regelen, en wel binnen twee maanden na indiensttreding.

ABP

​Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) houdt maandelijks een spreekuur op afspraak in het UMCG. U kunt op dit spreekuur terecht voor vragen over bijvoorbeeld pensioenoverdracht, nabestaandenpensioen, pensioen bij echtscheidingen, een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering of partnerpensioen.

Als u op het spreekuur wilt komen, kunt u bij het ABP  rechtstreeks online een afspraak maken.

Wilt u meer informatie over het standaardpensioen en/of  over het ABP Keuzepensioen, neem dan rechtstreeks contact op met het ABP in Heerlen, telefoon: (045) 579 61 62.

Meer informatie over de pensioenregelingen van het ABP vindt u via de link onder aan deze pagina


Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube social media UMC social media