• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers

Opleidingen

Print 

​​Het UMCG is een universitair medisch centrum. Opleiden is een van de kerntaken. Het UMCG verzorgt universitaire opleidingen en opleidingen op hbo-niveau, medisch en verpleegkundig specialistische opleidingen en een groot aantal bij- en nascholingen.

Universitaire opleidingen

Het UMCG biedt de studies Geneeskunde, Tandheelkunde en Bewegingswetenschappen. Ook is het UMCG betrokken bij de studies Life Sciences en Medische Biologie. Informatie over deze studies vindt u op de website van de RuG. Volg de link onder aan deze pagina.

Beroepsopleidingen in de zorg

De mbo- en de hbo-verpleegkunde opleidingen kennen een werken-leren variant. De UMCG School of Nursing & Health van het Wenckebach Instituut organiseert deze opleidingen en de duale leerlijn HBO-V/Anesthesiemedewerker in het UMCG. Zij verzorgt ook het theoriegedeelte van de opleidingen tot operatieassistent, anesthesiemedewerker en deskundige infectiepreventie. Op de site van het Wenckebach Instituut vindt u meer informatie over deze opleidingen. U vindt de site via de link onder aan deze pagina. De opleiding Mondzorgkunde verzorgt het UMCG samen met de Hanzehogeschool Groningen.

Verpleegkundige vervolgopleidingen

De UMCG School of Nursing & Health van het Wenckebach Instituut verzorgt alle verpleegkundige vervolgopleidingen die landelijk zijn erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO) en meer. Op de site van het Wenckebach Instituut vindt u meer informatie over deze opleidingen. Volg de link onder aan deze pagina.

Medisch specialistische opleidingen

Het UMCG is opleidingsziekenhuis voor alle erkende medisch, sociaal geneeskundig en klinisch-technologisch specialismen. Zij verzorgt de opleidingen in het samenwerkingsverband onderwijs- en opleidingsregio Noord en Oost-Nederland (OOR N&O). Daarin werkt het UMCG nauw samen met zeven ziekenhuizen in de regio. Op de website van de OOR N&O vindt u informatie over alle opleidingen. Volg de link onder aan de pagina.