• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Opleidingsvoorzieningen

Print 

Voor de kwaliteit van opleidingen zijn goede onderwijsfaciliteiten van groot belang. Het UMCG heeft daarom de modernste opleidingsvoorzieningen in huis.

Wenckebach Skills Center UMCG

Een belangrijk onderdeel van opleiden in de gezondheidszorg is het aanleren van praktische vaardigheden. Deze variëren van infuusprikken tot adequaat handelen in een kritieke situatie bij een bevalling. Om de vaardigheden te kunnen leren zonder patiënten te belasten, biedt het Wenckebach Instituut de mogelijkheid om onder deskundige leiding te oefenen in het skills center. Het skills center beschikt onder andere over patiëntsimulatoren. De simulatoren bootsen praktijksituaties realistisch na zodat zorgprofessionals hun klinische en communicatieve vaardigheden kunnen trainen.

E-learning UMCG

In samenwerking met Noordhoff Uitgevers ontwikkelt en faciliteert het Wenckebach Instituut inmiddels meer dan 40 e-learning modules, gebaseerd op UMCG protocollen of landelijke richtlijnen. In woord, beeld (foto en film) en geluid laten de modules zien hoe je een handeling volgens protocol uitvoert en welke middelen erbij gebruikt moeten worden. De modules bevatten ook achtergrondinformatie over de anatomie en fysiologie, benoemen de (contra-)indicaties en wijzen op de mogelijke complicaties. Als UMCG medewerker of student verpleegkundige beroeps- of vervolgopleiding aan het Wenckebach Instituut heeft u gratis toegang tot de e-learning modules.

Centrale Medische Bibliotheek

De Centrale Medische Bibliotheek ondersteunt en adviseert zorgprofessionals en studenten bij het zoeken en verwerken van gedrukte en digitale literatuur.

Studentenbureau UMCG

Het studentenbureau UMCG is het centrale loket voor stages, co-schappen en afstuderen in het UMCG.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube social media UMC social media