• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Intensive Care voor volwassenen

Print 
​​​​​

​Op de Intensive Care Volwassenen (ICV) worden patiënten opgenomen die intensieve zorg en behandeling nodig hebben. De ICV heeft op dit moment meerdere units op verschillende locaties in het ziekenhuis. Voor één locatie is nieuwbouw van een IC gepland.

Kennis en ervaring

ICV-medici en -verpleegkundigen zijn speciaal opgeleid voor zorg en behandeling van interne, thoraxchirurgische, neurochirurgische, chirurgische, trauma- en orgaantransplantatie patiënten.

Uitgangspunt op de ICV is dat we de best mogelijke zorg en behandeling geven aan patiënten door intensive samenwerking tussen alle disciplines op de IC. Daarvoor werken we volgens de  Crew Resource Management principes (CRM). Dit principe vergroot de samenwerking en teamprestaties in kwaliteit, veiligheid en efficiëntie, voor zowel patiënten als medewerkers.

De ICV is regionaal en landelijk een verwijscentrum voor patiënten met multi-orgaanfalen, beademingsproblematiek, ernstige neurologische aandoeningen en ernstige infectie- of immuunziekten.

ICV-medici en verpleegkundigen verzorgen in de regio Noordoost-Nederland samen de interklinische transporten van IC patiënten. ICV verpleegkundigen, intensivisten en/of intensivisten in opleiding vormen samen met UMCG Spoed Interventie Team.

Onderwijs en onderzoek

Om altijd de nieuwste kennis en ervaring aan boord te hebben, besteden we veel aandacht aan opleiding en scholing van alle bij de behandeling en zorg betrokken medewerkers. Daarnaast is  de afdeling betrokken bij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van ontsteking, infectie, hemodynamiek, metabolisme en beademing.

Vacatures

Wil jij ons helpen bij het geven van goede zorg? En je daarin verder ontwikkelen? Dan willen we je graag hebben. Bekijk onze vacatures voor gediplomeerd IC-verpleegkundige.

Contactpersonen

Leo de Jong, hoofdverpleegkundige,
telefoonnummer: (050) 361 42 30

Dinald Maatman, hoofdverpleegkundige,
telefoonnummer: (050) 361 21 51

Carla Veldhuis, hoofdverpleegkundige,
telefoonnummer: (050) 361 21 71 

​​
Werken in de acute zorg op de ICV