• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het verhaal van Suzanna Miedema-Wilsterman

Print 

Naam en specialisme

Suzanna Miedema-Wilsterman, Kinder Intensive Care

Wie ben je?

Suzanna Miedema, getrouwd. Mama van twee meisjes. Levensgenieter.

Waarom heb je voor Groningen gekozen?

Heb altijd in het noorden gewoond en in Groningen gewerkt.

Waarom heb je voor de IC gekozen?

Na aantal jaren kinderafdeling ging ik toch op zoek naar meer kennis en verbreding van mijn beroep. Dit gaat  continue door omdat de Kinder IC niet stil staat; ontwikkelingen volgen elkaar snel op en er zijn altijd weer nieuwe dingen. Ik hou van de dynamiek die een IC heeft. Geen dag hetzelfde. De vele specialismen maken het werk op de Kinder IC super afwisselend! Naast het technische aspect is er de begeleiding van ouders. De aanwezigheid van ouders maakt dat een groot onderdeel van mijn werk het begeleiden van de ouders en broer/zus van het zieke kind is. Dit is een uitdaging omdat het telkens anders is; ieder reageert op zijn/haar manier tijdens de onzekere tijd als hun kind op de IC ligt. Telkens opnieuw inschatten, inleven en ondersteunen waar nodig.

En waarom specifiek voor de Kinder IC?

Ik ben en blijf een kinderverpleegkundige; kinderen zijn leuk, spontaan en grappig. Ik bewonder kinderen om hun echtheid, hun eerlijkheid en hun kracht. Een Kinder IC is uniek. Alle specialismen op 1 afdeling en in de leeftijd van 0-18 maakt elke dag een verrassing en nooit saai! Elke leeftijd heeft weer een hele andere benadering; van baby tot puber! Van super schattig tot vet cool!

Hoe is de samenwerking met collega’s?

Het team is groot, maar hecht. Binnen alle regels en protocollen op een IC mag en kan iedereen zichzelf zijn. Er is een goede samenwerking tussen verpleegkundigen en artsen. Samen voor 1 doel: het ernstig zieke kind de mogelijkheden bieden om te kunnen herstellen.

Wat wil je meegeven aan degenen die overwegen te solliciteren bij de Kinder IC?

Ben jij iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en op zoek is naar een dynamische, leerzame en leuke werkplek? Ik zou zeggen: doen!

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube social media UMC social media