• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het verhaal van Sandra Dijkstra

Print 

Naam en specialisme

Sandra Dijkstra, Kinder Intensive Care

 

Wie ben je?

Sandra Dijkstra, IC-verpleegkundige, Kinder IC. 

Ik ben begonnen als ziekenverzorgende, maar na mijn diplomering wist ik meteen dat ik graag de verpleging in wilde. Ik wilde graag in het ziekenhuis werken en ben de inservice opleiding voor A Verpleegkundige gaan volgen in het Bethesda ziekenhuis te Hoogeveen. Een paar jaar na deze opleiding werd ik aangenomen op de kinderafdeling en mocht ik de specialistische opleiding voor Kinderverpleegkundige gaan doen. Ik heb totaal 10 jaar met veel plezier in dit perifere ziekenhuis gewerkt voor ik de sprong naar het UMCG maakte. Mijn grootste passie is reizen.

Ik kan me ontzettend vermaken met reisboeken en bedenken waar de volgende reis naar toe zal gaan. Mijn interesse ging voornamelijk uit naar andere culturen, nieuwsgierig hoe andere mensen leven en wilde dit zelf allemaal meemaken, proeven en ruiken. De laatste jaren heb ik een aantal reizen gemaakt gericht op de natuur en ik moet zeggen dat ik ook hier geweldig van kan genieten. Eigenlijk vind ik alles mooi, elk land heeft weer wat bijzonders. Als iemand mij vraagt wat ik het mooiste land vind, weet ik daar geen antwoord op. Ik zal hiermee andere landen tekort doen…
Tijdens mijn reizen fotografeer ik graag, het mooiste vind ik portret foto’s. Bij ons, in de overdrachtsruimte van de Kinder IC hangt een hele mooie grote lijst van 1,5 bij 2 meter met daarin, door mij gemaakte foto’s: 12 vrolijke kinderkopjes uit verschillende werelddelen.
Op dit moment doe ik naast mijn werk als IC en researchverpleegkundige een 4 jarige HBO opleiding voor psychosociaal werk. Het is een hele leuke en interessante opleiding die ik graag zou willen gebruiken om ouders op de Kinder IC een optimale begeleiding te geven. Uit onderzoek is gebleken dat 10 % van de ouders PTSS ontwikkeld na een onverwachte opname op de Kinder IC  en zelfs 30% van de ouders krijgt last van PTSS reacties. Ik denk dat we door inzetten van meer begeleiding aan ouders bovenstaande aantallen zouden kunnen verminderen.

Waarom heb je voor Groningen gekozen?

Ik heb na 10 jaar werken in een perifeer ziekenhuis voor werken in Groningen gekozen omdat ik al die jaren in Hoogeveen op en neer reisde van Groningen naar Hoogeveen en weer terug. Mijn huisje is 5 minuten lopen hiervandaan.

Waarom heb je voor de Kinder IC gekozen?

Ik heb voor de Kinder IC gekozen omdat de combinatie van het zorgen voor een ernstig ziek kind en daarbij de begeleiding van hun ouders mij heel erg aantrok. Daarnaast was het een mooie verdieping in het werk wat ik altijd al deed als Kinderverpleegkundige.
Ik werk al jaren met kinderen. Eigenlijk heb ik maar 2 jaar op volwassen afdelingen gewerkt, in het begin dat ik verpleegkundige was. Ik vind kinderen leuk! Vooral de variatie in leeftijden maakt het heel afwisselend. Onze patiënten zijn van 0 tot 18 jaar.

Hoe is de samenwerking met collega’s?

We hebben een heel leuk team. We zijn verschillende persoonlijkheden, maar allemaal met onze eigen kwaliteiten. We zijn er voor elkaar wanneer dat nodig is. Bij drukte en tijdens moeilijke momenten. Maar wat net zo belangrijk is, is dat de sfeer goed is en dat we op gepaste momenten veel plezier hebben met elkaar.

Wat wil je meegeven aan degenen die overwegen te solliciteren bij de Kinder IC?

Als eerste natuurlijk: “Er gaat niets boven Groningen”. Maar daarnaast is het een uitdagend beroep, waar geluk en verdriet vlak naast elkaar liggen. Het is afwisselend werk, geen dag is gelijk. En ons team zal de nieuwe mensen warm ontvangen. Jullie zijn welkom!

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube social media UMC social media