• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het verhaal van Nienke Landewers

Print 

Naam en specialisme

Nienke Landewers, Kinder Intensive Care

Wie ben je?

Mijn naam is Nienke Landewers, ik ben 29 jaar oud en ben Kinder  Intensive Care verpleegkundige op de Kinder IC.

Waarom heb je voor Groningen gekozen?

Ik ben geboren in Eibergen en woon alweer 10 jaar in het noorden van het land. Mijn hobby's zijn tennissen, tuinieren en skiën.
Tien jaar geleden ben ik naar Groningen verhuisd om hier de HBO-V af te maken. Ik ben naar Groningen verhuisd omdat het een gezellige en gemoedelijke stad is, waar ook genoeg te beleven valt.

Waarom heb je voor de IC gekozen?

De acute en intensieve zorg vind ik een leuk specialisme en daarom heb ik gekozen voor de IC. Het leuke aan het werken op de IC is dat je 's ochtends nooit weet wat er die dag gaat gebeuren.

En waarom specifiek voor de Kinder IC?

Voordat ik naar de Kinder IC kwam heb ik de opleiding tot kinderverpleegkundige gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik twee dagen meegelopen op de Kinder IC en raakte meteen enthousiast. De patiëntenpopulatie is zeer divers bij ons; van baby's tot en met pubers en veel verschillende ziektebeelden.

Hoe is de samenwerking met collega’s?

Ik werk in een gezellig enthousiast team!  De samenwerking met collega verpleegkundigen, artsen en andere disciplines is erg prettig, je staat er nooit alleen voor. Je kunt altijd bij elkaar terecht voor vragen en voor hulp, maar ook wordt er na een heftige dienst geëvalueerd met elkaar,. In ons team is alles bespreekbaar!

Wat wil je meegeven aan degenen die overwegen te solliciteren bij de Kinder IC?

Kom bij ons werken! Het werk op de Kinder IC is zeer gevarieerd, je raakt hier nooit uitgeleerd. Je kunt je blijven ontwikkelen en daarnaast is het een hele fijn team om in te werken.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube social media UMC social media