• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het verhaal van Erik Ponne

Print 

Naam en specialisme

Erik Ponne,  Kinder Intensive Care

Wie ben je?

Mijn naam is Erik Ponne. Ik ben IC verpleegkundige op de Kinder Intensive Care.
Via de periferie en de neonatologie van het UMCG ben ik nu 5 jaar werkzaam op de meest gevarieerde IC van het UMCG.
Wonen doe ik al bijna 20 jaar in Assen. Daarvoor ben ik opgegroeid in het mooie Peize. Ik ben getrouwd en heb 2 prachtige kinderen. Sporten en sport kijken zijn mijn grootste hobby’s. Op het moment loop ik “hard” en zit ik op voetbal. Mijn kinderen zijn mijn passie en eerlijk gezegd probeer ik op mijn werk ook altijd de uitdaging te houden. En ik moet zeggen daar is genoeg ruimte voor.

Waarom heb je voor Groningen gekozen?

In 2003 ben ik vanuit Hoogeveen (kinderafdeling) naar de neonatologie gegaan. Daar heb ik ongeveer 5 jaar gewerkt. Ik merkte dat ik nog meer variatie en uitdaging wilde in mijn werk en  voor mij was de logische keus om te solliciteren bij de Kinder Intensive Care. Daar werk ik nu alweer 5 jaar met veel plezier. Het is een zeer gevarieerd team met veel mannen en vrouwen. Ook wat betreft leeftijd zit er een mooie variatie in.

Waarom heb je voor de IC gekozen?

Ik heb in vele ziekenhuizen gewerkt en ik merkte al snel dat de intensieve zorg mij het meeste trok, de meeste bevrediging terug gaf in het werk wat je zocht. Ik heb voor de IC gekozen omdat het werk zeer afwisselend en dynamisch is. Het hard werken met je collega’s aan het herstel van doodzieke kinderen maakt dit een leuk en dankbaar beroep. Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar en zo ga je elke keer weer met een uitdagend gevoel aan het werk.

En waarom specifiek voor de Kinder IC?

Ik heb specifiek voor de Kinder IC gekozen omdat mijn interesse ligt bij het beter maken van kinderen. Je weet dat kinderen ziek zijn of kunnen worden. Maar het is vaak zo oneerlijk. Om dan mijn steentje bij te dragen in het herstel is prachtig om te doen. Daarnaast kun je voor zowel kind als ouder veel betekenen in de moeilijke fase waarin zij zich bevinden.

Hoe is de samenwerking met collega’s?

Het team van artsen en verpleegkundigen is goed op elkaar ingespeeld. Er is altijd goed overleg mogelijk en dit is ook een afdeling waarin je veel samen moet doen! De arts kan niet zonder ons en wij kunnen niet zonder arts en dat beseft iedereen heel goed.

Wat wil je meegeven aan degenen die overwegen te solliciteren bij de Kinder IC?

Mail ons een mooie sollicitatie als je wilt werken op de meest dynamische en gevarieerde plek van het ziekenhuis, waarin je prachtige verpleegkundige zorg kunt leveren op een hoog niveau.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube social media UMC social media