• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het verhaal van Astrid Bos

Print 

Naam en specialisme

Astrid Bos, Kinder Intensive Care

Wie ben je?

Mijn naam is Astrid Bos, ik ben in 2000 komen werken op de Kinder IC.

Waarom heb je voor Groningen gekozen?

Op een landelijk squastoernooi in Aalsmeer, in het Westen van het land, hoorde ik over een vacature in het UMCG. Ik was al wat jaren werkzaam op de Kinder IC van de VU in Amsterdam. Ik had het daar erg naar mijn zin  maar wilde wel een nieuwe uitdaging. Samen met mijn man ons werk opgezegd en vertrokken naar het mooie Drenthe waar wij een oud boerderijtje hadden gekocht en gingen opknappen. Een grote tuin en wat boerderijbeesten erom heen.


Waarom heb je voor de IC gekozen?

Ik heb in vele ziekenhuizen gewerkt en ik merkte al snel dat de intensieve zorg mij het meeste trok, de meeste bevrediging terug gaf in het werk wat je zocht.

En waarom specifiek voor de Kinder IC?

Wij hebben geen kinderen en daarom voel ik me rijk dat ik kan werken op een afdeling met erg zieke kinderen die ik kan verzorgen.

Hoe is de samenwerking met collega’s?

Het werk in Groningen is uitdagend, vele specialismen, collega’s uit vele provincies en close werken met de artsen. Groningen staat voor de levertransplantaties en je ziet dat in de jaren dit nu veel voorkomt en wij hier in de zorg zijn meegegroeid.Je merkt dat de techniek razend snel verandert, we werken nu ook met de hartlongmachine op de afdeling. Je moet steeds de kennis bijhouden. Van de leerlingen leer je de nieuwe kijk op de verzorging waardoor je ook bij blijft.

Wat wil je meegeven aan degenen die overwegen te solliciteren bij de Kinder IC?

De Kinder IC heeft veel te bieden als je houdt van een uitdaging, als je ook met moeilijke situaties kunt omgaan en trieste situaties kan verwerken. Voor mij heerlijk om weer thuis te komen, lekker in de tuin werken, met de hond de bossen af struinen en het werk opzij leggen zodat je weer fris de nieuwe dag tegemoet gaat.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube social media UMC social media