• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Arbeidsvoorwaarden

Print 

​​Iedereen die bij ons werkt, heeft te maken met de CAO voor UMC’s. In de CAO staat wat de arbeidsvoorwaarden zijn, zoals salaris en vergoedingen voor overwerk, regelingen over werktijden en opleidingsmogelijkheden. Maar ook welke afspraken we onderling hebben, wat integriteit voor ons betekent en hoe we samenwerken. Samen met ander UMC’s hebben we afspraken gemaakt over hoe we zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving.

Salaris

Bij elke functie hoort een bepaalde salarisschaal. Bovenop het salaris krijgt iedereen een vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering.

Reiskosten

Iedereen kan gebruik maken van de fiscale regeling woon-werkverkeer. Het maakt dus niet uit waar u woont of hoe u naar het UMCG komt. Het rekenprogramma geeft een idee van de hoogte van de vergoeding.​

CAO á la carte

We hebben een 'CAO á la carte-regeling'. Een deel van het loon, vakantiegeld of eindejaarsuitkering kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een fiets of bedrijfsfitness. Ook is het mogelijk om te sparen met vakantiedagen, extra uren of extra geld voor een wat langere periode vrij.

Werktijden

Het is mogelijk om fulltime of parttime te werken, al hangt dat wel af van het soort functie. Voor artsen gelden bijvoorbeeld andere werktijden dan voor een stafmedewerker. Afhankelijk van de functie en in overleg met de leidinggevende is het mogelijk om op flexibele tijden te werken. Bijvoorbeeld buiten de schoolvakanties extra werken, en in de zomer minder. Of juist extra werken tijdens de schoolvakantie of in de zomer, zodat het mogelijk is de rest van het jaar elke week een roostervrije dag op te nemen. We gebruiken de jaarurensystematiek om de werktijden te bepalen.

Aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand

Alle medewerkers in de patiëntenzorg zijn verzekerd via de (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering via het UMCG. Deze verzekering dekt de financiële consequenties van schadeclaims en proceskosten bij civiele procedures. De verzekering dekt aan patiëntenzorg gerelateerde schade die veroorzaakt is in de gebouwen en/of op het terrein van het UMCG.

Buiten het UMCG-terrein geldt de dekking alleen als het gaat om werkzaamheden in opdracht van het UMCG, zoals bij dienstreizen of in geval van thuiszorg. Diefstal en een aanrijding door een motorrijtuig vallen niet onder de dekking.

Integriteitscode

In de integriteitscode staat wat het UMCG verstaat onder integriteit, waar onze grenzen liggen en welke waarden wij gebruiken in de omgang met klanten en met elkaar.

​​​​​​​

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube social media UMC social media