• Tekstgrootte
 Mijn UMCG  

Tijdelijke expositie Ploeg-schilderijen in UMCG

Print 
26 maart 2012

Commissaris der Koningin van Groningen, Max van den Berg, opent op vrijdag 30 maart de expositie ‘Iconen van het Groninger land. Collega’s van Jan Altink (1885-1971)’ in het Universitair Medisch Centrum Groningen. In de binnenstraten van het UMCG is in de maanden april en mei een selectie van Ploeg-schilderijen uit de grote collectie van onder andere het Groninger Museum te zien. Pronkstuk van de expositie is het schilderij ‘Kerkje te Breede’ dat Ploeg-schilder Ekke Kleima rond 1939 maakte en dat door het Groninger Museum aan het Provinciehuis in bruikleen is gegeven.

De expositie in het UMCG haakt aan bij de overzichtstentoonstelling in het Groninger Museum waar een overzicht van het oeuvre van Ploeg-lid Jan Altink wordt getoond. Deze expositie in het Groninger Museum is nog tot en met 17 juni te bezichtigen.

De werken die de komende maanden in het ziekenhuis te bewonderen zijn worden tijdelijk beschikbaar gesteld uit de collectie van het Groninger Museum en van de Stichting De Ploeg in het kader van een samenwerking met het Kunstgenootschap Thomassen à Thuessink.

Kunstgenootschap

Het UMCG heeft een kunstgenootschap dat in het UMCG kunst in vele vormen onder de aandacht brengt. In het Kunstgenootschap Thomassen à Thuessink (Tà T) zijn niet alleen het UMCG en diverse Noordelijke musea, maar ook galerieën en het kunstonderwijs verenigd.

Patiënten, medewerkers en bezoekers komen op hun weg in het Universitair Medisch Centrum Groningen op allerlei momenten met kunst in aanraking. Ze zien de relatie tussen kunst, gezondheidszorg en de toekomstplannen van het UMCG verbeeld. In deze vitrines kunt u regelmatig actuele exposities bekijken. Dit kunnen spannende delen van collecties van het Groninger Museum en het Drents Museum zijn of tentoonstellingen van studenten van Academie Minerva. 

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram