• Tekstgrootte
 Mijn UMCG  

UMCG organiseert Publieksdag over leven met armamputaties

Print 
10 maart 2017

Het Centrum voor Revalidatie van het UMCG organiseert op zaterdag 18 maart een informatieve dag voor patiënten en hun familie “Meer dan een prothese”, over uiteenlopende aspecten van het leven met een armamputatie.  De dag bestaat uit een aantal laagdrempelige lezingen, gevolgd door diverse workshops. Deze worden  gegeven door medewerkers van het UMCG. Ook zijn diverse fabrikanten van protheseonderdelen aanwezig voor demonstraties.

De lezingen zijn geschikt voor iedereen. Medische kennis is niet nodig om ze te kunnen volgen. De sprekers staan er juist om bekend dat zij onderwerpen op een duidelijke, illustratieve en begrijpelijke manier uit te kunnen leggen.

Ook wordt een Cybathlon gehouden: dit is een soort Olympische Spelen voor bionische mensen. Deze Cybathlon werd afgelopen najaar voor het eerst gehouden in Zurich (zie voor beelden de website van de Cybathlon). In de Fonteinstraat van het UMCG wordt het volledige parcours van de Cybathlon opgebouwd. Belangstellenden kunnen met elkaar de strijd aan om dit parcours zo snel mogelijk af te leggen.  

Daarnaast is er muziek door muzikant Dorien Doorn; zij heeft zelf een handafwijking. Ook kinderen zijn van harte welkom; speciaal voor hen is er een workshop Gipsafdrukken maken.

De Publieksdag “Meer dan een prothese” begint zaterdag 18 maart om 11.00 uur. Zie het volledige programma.

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram