• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Nieuw voertuig voor Mobiel Medisch Team UMCG

Print 
08 februari 2012

Het Mobiel Medisch Team (MMT) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft na tien jaar trouwe dienst de bestaande MMT-bus vervangen door een nieuw voertuig. Met de nieuwe auto kan het medisch team snel en veilig over de weg naar een ongeval worden gebracht om ter plaatse specialistische hulp te bieden aan patiënten in acuut levensgevaar. De auto wordt ingezet als de traumahelikopter wegens slechte weersomstandigheden niet kan vliegen of op een ongevalslocatie waar de traumahelikopter niet kan landen.

Het nieuwe MMT-voertuig is een Audi Q7 en vervangt de Mercedes Vito-bus, die als reserve MMT-voertuig in gebruik blijft. Doorslaggevend in de keuze voor dit voertuig en de inrichting zijn de veiligheid, de duurzaamheid en de ergonomie. Om de werkzaamheden van het MMT mogelijk te maken, is het voertuig uitgerust met medicatie, navigatie- en communicatieapparatuur en medische apparatuur, waaronder een bewakingsmonitor, een defibrillator en beademingsapparatuur. De aanschaf van het MMT-voertuig wordt gefinancierd uit het budget dat het ministerie van VWS hiervoor beschikbaar stelt aan aangewezen traumacentra, zoals het UMCG.

Mobiel Medisch Team

Het UMCG is door de minister van VWS aangewezen als traumacentrum voor Noord-Nederland en beschikt over een helikoptervergunning. Het Mobiel Medisch Team van het UMCG is 24 uur per dag paraat; bij goed vliegweer met de helikopter en anders met het MMT-voertuig. Het MMT wordt opgeroepen door de Meldkamer Ambulancezorg als patiënten in acuut levensgevaar zijn en de ambulance-bemanningen ter plaatse medisch specialistische hulp bij de behandeling nodig hebben. Vervoer van patiënten naar het ziekenhuis gebeurt in de regel per ambulance. Alleen in uiterste nood worden patiënten met de traumahelikopter vervoerd. Het MMT-voertuig is uitsluitend ingericht voor het vervoer van het medisch team en het materiaal. Een MMT bestaat uit een arts, een verpleegkundige, een piloot of een chauffeur/Helicopter Landing Officer.

Noot voor de pers: Hieronder vindt u een foto van het nieuwe MMT-voertuig voor publicatie o.v.v. fotograaf Bert Dercksen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting UMCG via (050) 361 22 00.

Nieuw MMT-voertuig

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram