• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers

Ruim 2,5 ton voor UMCG-onderzoek naar pre- en probiotica

Print 
28 juni 2017

UMCG-onderzoeker Barbara Bakker ontvangt van NWO ruim 2 ton uit het onderzoeksprogramma Complexity in Health & Nutrition om onderzoek te doen naar de toepassing van prebiotica (vezels) en probiotica (bacteriepreparaten). DSM Nutritional Products draagt ruim 50.000 euro bij aan het onderzoek.

Het is bekend dat een vezelrijk dieet mensen beschermt tegen obesitas en de gevolgen ervan. Darmbacteriën zetten voedingsvezels om in azijnzuur, propionzuur en boterzuur, stoffen die een gezonde vetverbranding bevorderen. Bakker wil - samen met andere onderzoekers in het laboratorium Kindergeneeskunde - met behulp van computermodellen inzicht krijgen in het onderliggende mechanisme van dit proces en zo bijdragen aan een doeltreffender toepassing van prebiotica (vezels) en probiotica (bacteriepreparaten).

Lees hier het persbericht van NWO.

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram