• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. A.M.J. Paans en mw. mr. A.K. van Zanten

Print 
01 mei 2009

Woensdag 29 april jl. hebben prof.dr. A.M.J. Paans en mw. mr. A.K. van Zanten in het UMCG een koninklijke onderscheiding ontvangen. Beiden zijn geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Beiden zijn werkzaam bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming van het UMCG.
  
Prof. dr. Anne Paans geldt als een internationale autoriteit op het terrein van cyclotron en de PET-camera, en de farmaco-kinetische modellering van de nieuwe radiotracers. Een en ander leidde eerder tot zijn promotie tot hoogleraar via de  De Cockstichting. Hij heeft zich ook gewijd aan meerdere bestuurlijke en organisatorische taken. Zo was hij waarnemend hoofd van het PET-centrum in het UMCG. Hij zet zich in voor zijn vak, maar ook voor het algemene belang van het UMCG als lid van het Medisch ethisch Comité en als vice-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde.

Mr. Annie van Zanten werkt al meer dan 40 jaar in het UMCG. Aanvankelijk als analiste op de afdeling en na studies Rechten aan de Universiteit Utrecht als verantwoordelijke manager bedrijfsvoering Nucleaire Geneeskunde. Op kwaliteitsgebied heeft ze bijzonder bijgedragen aan het realiseren in 2000 van de ISO-9001 certificatie. De afdeling Nucleaire Geneeskunde in Groningen pionierde met deze kwaliteitsborging in het UMCG en vormt nu samen met Utrecht de enige afdeling nucleaire geneeskunde met deze certificatie in Nederland.
Ook daaropvolgende succesvolle recertificaties, en het huidige streven naar de hoogste Europese kwaliteitsnorm voor de afdeling, de European Foundation for Quality Management Award voor Excellentie, dragen haar stempel.

Contactinformatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting van het UMCG, tel. (050) 361 22 00.

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram