• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Julians Stichting schenkt Beatrix Kinderziekenhuis en Sophia Kinderziekenhuis samen 40.000 euro

Print 
19 december 2013

Julians Stichting heeft op donderdag 12 december 40.000 euro geschonken aan het Beatrix Kinderziekenhuis en het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Jacques d’Ancona, ambassadeur van de stichting, overhandigde de cheque aan leden van de kinderoncologieteams van het UMCG en Erasmus MC. Het Erasmus MC gaat het geld onder meer besteden aan onderzoek naar de behandeling van hersentumoren met een ketogeen dieet. Het UMCG gaat er voor ouders en kinderen voorlichtingsmateriaal over hersentumoren van ontwikkelen, en het gebruiken voor onderzoek naar eiwitnetwerken in de hersentumorcel die de groei van de tumor bevorderen, en die door nieuwe medicijnen geremd zouden kunnen worden.

 Juilians Stichting reikt cheque van 40.000 euro uit aan UMCG en Erasmus MC


Vorig jaar schonk de stichting het Beatrix Kinderziekenhuis 20.000 euro. De leden van de oncologieteams waren blij verrast opnieuw een cheque te krijgen. Ze vonden het bewonderenswaardig dat de stichting zo’n groot bedrag bij elkaar heeft gekregen. De cheque werd in het bijzijn van de ouders van Julian, de oprichters van Julians Stichting, overhandigd. Julian overleed in 2011 aan een hersentumor waarvoor hij in het Beatrix Kinderziekenhuis en het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis is behandeld.

Julians Stichting zamelt via verschillende acties en donaties van zowel particulieren als bedrijven, geld in voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. Surf voor meer informatie naar de website van Julians Stichting.

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram