• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

App om vrijwilligers en patiënten te koppelen

Print 
19 juni 2018

​Het begon met …

een patiënt die opgenomen werd in het UMCG met een gebroken heup. Deze meneer was helemaal in paniek. Niet eens zozeer om zijn gebroken heup, maar vooral omdat zijn hondje nu helemaal alleen thuis was. Hij had geen familie of vrienden die de zorg voor zijn hondje op zich konden nemen.

Elke dag…

zijn er patiënten met dit soort problemen. Er moet een nieuwe pyama komen, of iemand moet naar de kapper en kan daar niet zelf komen. Allemaal zaken die niet direct met de behandeling te maken hebben, maar eigenlijk wel moeten gebeuren. En de verpleging wil wel helpen, maar heeft het te druk met de directe medische  zorg.

Op een dag…

ontstond het idee om patiënten te wijzen op de mogelijkheid om hulp te vragen via wehelpen.nl. Maar er kan meer. Veel medewerkers werken in het UMCG om anderen te helpen. Toch hebben ze in hun dagelijks werk niet met patiënten te maken. Via deze website kunnen ze toch iets doen voor een patiënt. De site is ook nuttig voor geneeskundestudenten. Door een patiënt te helpen kunnen ze alvast gevoel krijgen voor de situatie waarin een patiënt zich bevindt.

Daarom…

hebben we een interne vrijwilligerspool opgezet van niet-medisch personeel en geneeskundestudenten. In dit ‘Voor elkaar’-project hebben we een soort eigen wehelpen.nl gemaakt. Verpleegafdelingen hebben nu twee mogelijkheden waar ze hulp voor patiënten kunnen zoeken. Zo is er ook een vrijwilliger gevonden voor de meneer met het hondje. Een familie wilde wel voor het hondje zorgen. Hierdoor heeft de patiënt een prettiger verblijf gehad in het UMCG en kon hij zich helemaal richten op beter worden.

Tot uiteindelijk…

er een app ontwikkeld wordt, in samenwerking met WeHelpen, waarmee patiënten en vrijwilligers makkelijker aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Hierdoor kunnen patiënten met de app zelf hun hulpvraag uitzetten en hiervoor een vrijwilliger vinden. Zo hoeft geen enkele patiënt zich meer zorgen te maken over zijn hondje dat alleen thuis zit.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram