• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Informatieavond over studeren en werken met autisme

Print 
Datum: 18 oktober 2019
Tijd: 19:30 uur tot 21:30 uur
Locatie: Rode zaal
Adres: Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen

​Op vrijdag 18 oktober is in de Rode Zaal een informatieavond over studeren en werken met autisme. De informatieavond start om 19:30, het ontvangst om 19:00. 

Ongeveer 1% van de bevolking heeft een vorm van autisme. Mensen met autisme kunnen heel veel. Toch vallen velen tussen wal en schip bij het volgen van een studie en het vinden en behouden van een fijne baan. Senior-onderzoeker Jeanet Landsman gaat in op mogelijke oorzaken hiervan. Ook geeft zij toelichting op aangrijpingspunten om deelname in studie en arbeid te bevorderen. Ook Douwe Wilts komt aan het woord. Als student met autisme weet hij uit eigen ervaring wat erbij komt kijken en waar je tegen aanloopt als je met autisme gaat studeren. 

Voor alle belangstellenden is ruim de gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. De laagdrempelige avond is bestemd voor iedereen die te maken heeft met autisme: zowel mensen die autisme hebben, als hun begeleiders, familie collega’s en vrienden.​

De kennis rondom dit thema is gebundeld in het WerkWeb-Autisme​. Dit biedt mensen met autisme ondersteuning in opleiding en werk. Jeanet Landsman laat deze informatieavond zien hoe dat werkt en wat je hiermee kunt.

Aanmelding 

Opgeven kan via aic_gronin​Contact. De kosten zijn €2,50 per persoon. 

Kijk voor de meest recente informatie op de facebookpagina van Autisme Info Centrum Groningen.