• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Informatieavond voor cystenierpatiënten - Geannuleerd

Print 
Datum: 02 april 2020
Tijd: 19:00 uur tot 21:45 uur
Locatie: Rode Zaal
Adres: Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen

​​​Dit evenement is geannuleerd vanwege Corona. Het evenement vindt misschien ​later plaats. Er zal dan een nieuwe uitnodiging komen​. 

Speciaal voor mensen met cystenieren en hun naasten organiseert het UMCG een informatieavond. Tijdens de informatieavond delen we de resultaten van onderzoeken die we gedaan hebben. We vertellen ook over lopend onderzoek en onderzoeken waarmee we binnenkort starten.

De informatieavond begint om 19.00 uur met koffie en thee in het personeelsrestaurant van het UMCG. De bijeenkomst is in de Rode Zaal. Volg daarvoor de bordjes 'Bijeenkomst cystenierpatiënten. Tijdens deze avond kunt u vragen stellen en praten met met leden van het onderzoeksteam.​

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Contact. Geef in de e-mail met hoeveel personen komt. Uw partner, kinderen, familie en vrienden zijn van harte welkom.​

​​Programma

​​Tijd​Onderwerp

​19.00

​Ontvangst in het personeelsrestaurant

​19.30

​Opening door prof. Ron Gansevoort

​19.35

​Dr. Esther Meijer vertelt over de opzet en de resultaten van de studie naar het natuurlijk verloop van cystenieren (DIPAK): Heeft de inname van eiwit en zout invloed op de achtergang van de nierfunctie? 

​19.55

​Drs. Bart Kramers vertelt over de uitkomsten van het onderzoek 'medicijnen bij tolvaptan': Kunnen 2 bepaalde medicijnen voorkomen dat je zoveel moet plassen door tolvaptan. 

​20.15

Drs. Iris Koorevaar vertelt over een studie die binnenkort start: de WATER-studie. Het doel van het onderzoek is om na te gaan of het vele plassen door tolvaptan verminderd kan worden door een dieet met minder eiwit- en zout.

​20.30

​Pauze

20.45

Informatie over lopende en nieuwe studies naar 2 nieuwe medicijnen om de achtergang van de nierfunctie bij cystenieren te remmen. Door drs. Sophie Aapkes

​21.00

Dr. Niek Casteleijn geeft informatie over de behandeling van chronische pijn bij cystenieren. 

​21.15

Ruimte voor vragen en opmerkingen onder leiding van prof. Ron Gansevoort

​21.45

​Afsluiting


​​