• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Thema-avond 'Omgaan met kanker: (sociale) relaties en seksualiteit' voor AYA's

Print 
Datum: 06 juni 2019
Tijd: 19:00 uur tot 22:15 uur
Locatie: UMCG: Polikliniek Oncologie, ontvangst in De Stee

Je staat er niet meteen bij stil, wanneer je kanker krijgt. Eerste prioriteit is beter worden, toch? Maar na die eerste heftige periode merk je dat kanker jou en je naasten op allerlei manieren raakt. Oók op het gebied van relatie(vorming), intimiteit en seks. Herken je dit bijvoorbeeld?​

  • “Ik wil weer gaan daten. Maar wat vertel ik nou in zo’n eerste afspraakje? Of wat zet ik in mijn Tinder profiel?”
  • “Ik durf niet goed meer. Mijn lijf is beschadigd en alles voelt zo anders”.

Kan je er ook wat aan doen?

De eerste stap is: praat erover! Je ervaart dit niet alleen. En ja: praten over intieme zaken als relaties en seks is best ingewikkeld. Maar lotgenoten en deskundigen kunnen je wellicht helpen met praktische tips en adviezen. Dus heb je hier belangstelling voor? Kom dan naar de thema-avond.

​​Waar en wanneer?

De thema-avond is op 6 juni 2019 van 19.00 tot 22.15 uur in het UMCG: Polikliniek Oncologie. Het ontvangst is in De Stee, vanaf 18.30 uur ben je van harte welkom. Er is bewegwijzering in het UMCG. Neem bij ingang 19 de lift of trap naar de 1e etage.

Wat gaan we doen?​

Voor de pauze (rond 19.50) vertellen Sophia Sleeman en Iris de Munnik als ervaringsdeskundige AYA’s wat kanker voor hen betekent op het gebied van relaties en seksualiteit. Daarna bespreekt Henk Elzevier (uroloog/seksuoloog) veel voorkomende problemen op gebied van intimiteit en seksualiteit ten gevolge van (behandeling van) kanker. Aan de hand van kaartjes inventariseren we welke vragen het meest leven. Na de pauze (rond 20.20) gaan we op deze vragen in. Om 21.15 ronden we het programma af en is er gelegenheid om na te kletsen met een lekker hapje en drankje.

​​​​​Aanmelden

Deelname is kosteloos. Of je single of in een relatie bent, maakt niet uit. Laat ons alleen even weten of je alleen komt, of dat je je partner of een goede vriend(in) mee neemt. Meld jezelf en evt. je partner/vriend(in) aan via een mail naar Contact.​