• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

RGOc symposium Preventieve GGZ: van vroeg tot later

Print 
Datum: 13 december 2016
Tijd: 13:00 uur tot 16:50 uur
Locatie: Helmertheater Enschede
Adres: Broekheurnering 1050, 7546 TA Enschede

​Op 13 december 2016 is het jaarlijkse RGOc symposium dat deze keer in het teken staat van Preventieve GGZ, van vroeg tot later.

Preventieve GGZ, hoe ziet dat eruit? Kunnen we meer mensen helpen door preventie? Bespaart dat op de GGZ kosten? Wat doen we daarvoor binnen het RGOc? In dit symposium willen we enkele voorbeelden de revue laten passeren van ontwikkelingen van preventieve interventies. Tevens willen we met elkaar de discussie aangaan over de mogelijkheden en plaats van deze interventies binnen de praktijk. Uiteindelijk is het doel de zorg te verbeteren door implementatie van effectieve preventies.

Tijdens het symposium spreken behandelaren en onderzoekers over onderzoek naar preventie en het belang en de mogelijkheden van preventie, interventies in de eerste lijn en bij dementie, en over het vroegsignaleringsprotocol voor jongeren met een At Risk Mental State. Sprekers zijn prof. dr. Robert Schoevers, prof. dr. Judith Rosmalen en prof. dr. Richard Oude Voshaar (UMCG/RUG, ICPE/RGOc), drs. René de Veen, dr. Jörg Kurkamp, drs. Anouk Nienhuis en drs. Peter van Veen (Mediant GGZ), dr. Hanneke Wigman en Jan van Bebber MSc (UMCG/RUG, ICPE/RGOc).

Meer informatie vindt u in het programma.

Aanmelden kan via het digitale inschrijfformulier. De toegang is gratis.

Datum: dinsdag 13 december 2016
Tijd: 13.00-16.50 uur, inschrijving vanaf 12.00 uur incl. lunch
Plaats: Helmertheater, Broekheurnering 1050, 7546 TA Enschede

Dit symposium is met drie punten geaccrediteerd door het Register Vaktherapie. Verder is accreditatie aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), het Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register en de Federatie Gezondheidszorg-psychologen en psychotherapeuten (FGzPt).