• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Healthy Ageing Week

Print 
Datum: 07 oktober t/m 15 oktober 2017
Locatie: UMCG

​Tijdens de Healthy Ageing Week (7 – 15 oktober) organiseert het UCMG publieksactiviteiten voor jong en oud. Iedereen is welkom. Je leest hier wat er in het UMCG te doen is.

Weekend van de Wetenschap

We starten zaterdag 7 oktober met van 12.00 tot 17.00 uur een publieksmiddag in het UMCG Onderwijsinstituut aan de Antonius Deusinglaan 1.    
Onderzoekers laten je kennismaken met geheimen van gezond ouder worden. Doe de suikertest en leer hoeveel suiker er in je eten zit, en hoeveel je moet bewegen om al die suiker te verbranden. Of doen de zouttest en leer wat zout eten doet met je lichaam. En wist je dat koken zonder zout helemaal niet smakeloos hoeft te zijn? Gamen kan ook tijdens het Weekend van de Wetenschap – serieus gamen welteverstaan, en doe de digitale Lifelines-speurtocht. Geniet tussendoor van een gezond hapje en drankje!
De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.
Meer informatie over de activiteiten tijdens het Weekend van de Wetenschap vind je hier.

Expo: Stralend 100!
Fotograaf Kees van de Veen bezocht tien Noorderlingen van 0 tot 100 jaar – en zelfs een beetje daarboven. Allemaal streven ze op hun eigen manier een gelukkig, gezond en lang leven na. Zoals de zesjarige Ava die haar moeder ervan overtuigde te stoppen met roken, of de 82-jarige Jopie die nog vijf maal per week zwemt - het liefst in open water - en Jan van 101, die er op zijn oude dag nog graag op uit gaat met de duofiets.
De expositie is vanaf woensdag 11 oktober te zien in het UMCG tegenover het personeelsrestaurant.

Zpannend Zernike in ERIBA
De Healthy Ageing Week sluit af met de publieksmiddag Zpannend Zernike in ERIBA (Antonius Deusinglaan 1). Op zaterdag 14 oktober leren de onderzoekers van ERIBA je graag hoe je onderzoek doet in een laboratorium. Ontdek hoe het DNA van een banaan eruit ziet, speel het DNA-codespel spelen en ontrafel de geheime boodschap uit DNA-code. Speel de verouderingsquiz en test je kennis over ouder worden. Of stap in de Ageing Machine en zie hoe jij eruit ziet als je 72 jaar bent.

Bekijk hier het filmpje van Zpannend Zernike!

Ga voor meer informatie over wat er elders in de stad te doen is naar de website van Zpannend Zernike.

Er valt tijdens de Healthy Ageing Week ook veel te beleven buiten het UMCG. Ga voor een volledig overzicht van de activiteiten naar www.haweek.nl.