• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Expositie Betty Jonker

Print 
Datum: 22 augustus t/m 31 oktober 2017
Locatie: Restaurant Fonteinstraat UMCG

 

Betty Jonker, geboren in Alphen aan den Rijn en woonachtig in Emmen, begon haar artistieke loopbaan als tekendocente. Daarna was zij 25 jaar mede-eigenaar van een reclameadviesbureau en ontwierp voor nationale en internationale organisaties. In 2001 nam zij afscheid van de reclamewereld en kwam er weer meer tijd om zich te focussen op het schilderen.

Haar penseelstreken zijn trefzeker en krachtig; vrolijkheid en kleur staan centraal. Dit levert zeer kleurrijke impressies op van geabstraheerde, uitvergrote tulpen, mensen, landschappen en dieren.

Betty Jonker is medeoprichter van de Dutch Florence Biënnale Artists, was jurylid van het internationaal selectiecomité voor World Art Vision, Cancun, Mexico en de Elephant Parade, Emmen. Zij exposeerde o.a. in Amsterdam, Antwerpen, Barcelona, Berlijn, Gothenburg, Florence, Parijs, Turijn, Mexico, Monaco, Vietnam en Parijs.

Zij exposeert met haar kleurrijke schilderijen van 22 augustus tot 30 oktober 2017 in het Restaurant  aan de Fonteinstraat in het UMCG in Groningen.

Atelier en contact

Betty Jonker
Meerstraat 22, 7815 XG Emmen
Tel. 0591 616 619, GSM: 06 12 947950
e-mail: Contact
www.bettyjonker.com