•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Vruchtbaarheidsbehandelingen uitgesteld tot tenminste na 28 april

Print 
16 april 2020

​​​​​​​Vanwege het coronavirus worden vruchtbaarheidsbehandelingen opnieuw uitgesteld tot in ieder geval 28 april 2020. Het gaat om zowel onderzoek naar onvruchtbaarheid als behandelingen als ovulatie-inductie, IUI en IVF.

Behandelingen van patiënten die een behandeling voor kanker krijgen, waardoor hun vruchtbaarheid wordt aangetast, gaan wel door. Het invriezen van eicellen of zaad wordt voor deze patiënten als een spoedbehandeling gezien.

De komende weken zoeken we telefonisch contact met de patiënten waarvan de behandeling is afgezegd, om hen te ondersteunen bij de onzekere tijd waarin zij nu zitten. Artsen en verpleegkundig specialisten plannen daarnaast zoveel mogelijk telefonische afspraken met hun patiënten. Patiënten met ernstige lichamelijke klachten, worden nog wel uitgenodigd op de polikliniek.

We zijn bezig met voorbereidingen om te zorgen dat, zodra het kan, we weer kunnen starten met de behandelingen. De beperkende maatregelen door het nieuwe coronavirus in onze samenleving en dus ook in de zorg, leiden tot aanpassingen in de wijze waarop we de zorg kunnen verlenen. De kwaliteit van de zorg staat hierbij voorop.

Houd de website in de gaten. Hierop geven we aan wanneer onze behandelingen weer starten. Natuurlijk benaderen wij u ook persoonlijk om met u af te stemmen.

Lees hoe we in het UMCG met het nieuwe coronavirus omgaan​.​