•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Start ToF-studie en Antarctica 2-studie

Print 
17 juli 2019

​Het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde doet altijd mee aan wetenschappelijk onderzoek. Met dit onderzoek hopen wij dat paren die in de toekomst te maken krijgen met vruchtbaarheidsproblemen een optimale behandeling kunnen krijgen. De komende periode starten er 2 twee nieuwe studies: de ToF-studie en de Antarctica 2-studie. 

ToF-studie

Als u een IVF- of ICSI-behandeling ondergaat, kunnen we u vragen om mee te doen aan de ToF-studie. ToF staat voor: Three Or Five, day of embryo transfer. Embryo’s kunnen op verschillende dagen na de eicelpunctie in de baarmoeder geplaatst worden. Het doel van dit onderzoek is uit te zoeken of embryo´s het beste in de baarmoeder geplaatst kunnen worden op de 3e of de 5e dag na de eicelpunctie. Het is nu nog onbekend of de kans op een levend geboren kind verschilt tussen een embryo dat is teruggeplaatst op dag 3 of dag 5.

Bekijk het filmpje over de ToF-studie.

Antarctica 2-studie

Als u ingevroren embryo’s, dus cryo-embryo’s, heeft uit een IVF- of ICSI-behandeling en uw menstruatiecyclus regelmatig is, dan kunnen we u vragen om mee te doen aan de Antarctica 2-studie. Deze studie vergelijkt 2 behandelingen bij de terugplaatsing van een ontdooid embryo. Dit zijn:

  • Timing door middel van een kunstmatige eisprong tijdens ziekenhuismonitoring. De eiblaasgroei wordt gevolgd door vaginale echo’s in het ziekenhuis en de eisprong wordt opgewekt door Pregnyl.
  • Timing door middel van een natuurlijke eisprong tijdens thuismonitoring. De eisprong wordt gemonitord door thuisovulatietesten met urine te doen. Een positieve ovulatietest wordt doorgegeven aan het ziekenhuis. 

In dit onderzoek wordt gekeken of de zwangerschapskansen gelijk zijn bij beide methodes van timing. Verder willen we weten wat de kans is op het missen van de eisprong, welke methode vrouwen het prettigst vinden en in welke mate de partner steun geeft.

Meedoen

Uw behandelaar bespreekt met u of u in aanmerking komt voor deelname aan een van de onderzoeken. Als u mogelijk mee wilt doen, krijgt u meer informatie. U beslist daarna of u wilt meedoen.