•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Maatschappelijk werker

Print 

De maatschappelijk werker maakt deel uit van het behandelteam van de afdeling Voortplantingsgeneeskunde. Hierdoor kunt u zowel medische als psychosociale zorg krijgen.

Het leek waarschijnlijk vanzelfsprekend om op een natuurlijke wijze zwanger te raken. Als dat niet lukt, brengt het veel emoties teweeg. De stap naar het ziekenhuis voor vruchtbaarheidsonderzoek en -behandeling kan de kinderwens uit de intimiteit van de relatie halen. Moeite met zwanger raken en eventuele ongewenste kinderloosheid heeft een grote impact, zowel op uw sociaal leven, werk, relatie en seksualiteit.

In gesprek

De emoties en het verdriet dat dit met zich meebrengt kunt u met uw partner en dierbaren delen. Echter, soms lukt dat niet of is dat niet voldoende. U en uw partner kunnen de behoefte hebben om te praten met iemand die een onafhankelijke plek inneemt. Binnen de afdeling Voortplantingsgeneeskunde wordt u de mogelijkheid geboden om in gesprek te gaan met een maatschappelijk werker. Zij kan u steunen in dit moeilijke proces en kan u helpen om ordening in de soms emotionele chaos aan te brengen.
Daarnaast kan zij de communicatie tussen u en uw partner (weer) op gang brengen, u handvatten geven hoe u met de behandelingen kunt omgaan en praktische adviezen geven als het gaat om werkafspraken.

Contact

Als u in behandeling bent bij de afdeling Voortplantingsgeneeskunde kunt u uw behandelaar vragen voor een verwijzing naar de maatschappelijk werker van het team. U kunt ook rechtstreeks contact met haar opnemen (zie contact).