• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Ik heb een kinderwens

Print 

​Zwanger worden gaat bij de meeste mensen vanzelf. Maar dit geldt niet voor iedereen, soms blijft een gewenste zwangerschap uit. Dit kan een lichamelijke oorzaak hebben, maar ook bijvoorbeeld een ongezonde levensstijl kan van invloed zijn op de vruchtbaarheid.

Als een gewenste zwangerschap uitblijft kan uw huisarts of gynaecoloog u ​door​verwijzen naar het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde van het UMCG. Hier kunt u terecht voor verder onderzoek en eventuele behandelingen die mogelijk zijn in het UMCG. Meer informatie hierover vindt u op de website www.vpg.umcg.nl​.

​Goede voorbereiding

De zwangerschap bestaat meestal ruim twee weken op het moment dat de vrouw dit zelf ontdekt. Juist in het begin van de zwangerschap is het ongeboren kind erg kwetsbaar. Een goede voorbereiding helpt om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. 

Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Overweegt u zwanger te willen worden dan kunt u advies vragen aan uw huisarts of verloskundige. In bijzondere situaties kan de huisarts u verwijzen naar de gynaecoloog. Bijvoorbeeld  als u chronisch ziek bent of medicijnen gebruikt. U kunt dan in het UMCG terecht voor specialistisch advies voorafgaand aan de zwangerschap.