• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Inschrijving UMCG

Print 

Als uw kind geboren wordt in het UMCG, zorgt de afdeling ervoor dat uw kind wordt ingeschreven in het UMCG.

Als u nog een keer met uw kind voor controle naar het UMCG komt, dan vragen we u zich met uw kind te identificeren. Dit kan bij de Inschrijfbalie in de Ontvangsthal (P-zuid) of bij de Fonteinstraat 17 (P-noord).

De medewerker vraagt naar het identiteitsbewijs van uw baby. Het UMCG is verplicht hier naar te vragen omdat de identificatieplicht in de zorg geldt voor alle leeftijden. Als uw baby niet over een identiteitsbewijs beschikt, dan accepteert het UMCG het identiteitsbewijs van de ouder of voogd in combinatie met het verzekeringsbewijs (zorgpas) van uw kind. 

Als uw kind (nog) niet beschikt over een verzekeringsbewijs, dan accepteert het UMCG het identiteitsbewijs van de ouder of voogd zo mogelijk in combinatie met het BSN vermeldt op de Persoonslijst Basisregistratie Personen (BRP). De Persoonslijst BRP wordt verstrekt na aangifte van de geboorte. De Gemeente Groningen verstrekt deze gelijktijdig met de geboorteakte als de pasgeborene ingezetene van de gemeente is. Woont de pasgeborene buiten de gemeente dan wordt deze door de eigen gemeente toegezonden.