• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Ik ga bevallen

Print 

​​Elke bevalling is een unieke gebeurtenis. De meeste bevallingen beginnen spontaan. De bevalling begint met weeën en soms met het breken van de vliezen. Bij de een verloopt de bevalling snel, bij een ander juist langzaam. 
​​Huilende baby

Naar het UMCG

Om verschillende redenen kunt u in ons ziekenhuis bevallen. Als u tijdens uw hele zwangerschap bij ons onder controle bent geweest, bevalt u uiteraard ook in het UMCG. Tijdens deze controles heeft u instructies gekregen op welk moment u het beste contact kunt opnemen met het UMCG.

Samen met uw verloskundige

Het kan zijn dat uw verloskundige of huisarts u tijdens de bevalling verwijst naar het UMCG. We werken nauw samen met verloskundigen uit de omgeving. Soms is het mogelijk dat uw eigen verloskundige uw bevalling in het ziekenhuis begeleidt. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u tijdens een eerdere bevalling een keizersnede heeft gehad, of als uw kindje tijdens de bevalling in het vruchtwater heeft gepoept. Uw verloskundige kan u hier meer informatie over geven. 

Sommige mensen kiezen er voor om onder begeleiding van de eigen verloskundige te bevallen in het UMCG. Dit wordt de poliklinische bevalling genoemd, zonder medische indicatie. Hiervoor kunt u terecht op onze afdeling L3, het bevalcentrum.