•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Studie geneeskunde

Print 

JSM proefproject

Zit je in de Bachelor geneeskunde en ben je geïnteresseerd in het doen van onderzoek? Wij zoeken regelmatig studenten die naast hun studie, willen helpen bij het opzetten of uitvoeren van onderzoek. Dit kan je doen omdat je hierin interesse hebt, in het kader van CV building, of in het kader van het ‘Honours-traject’ van de Junior Scientific Masterclass (JSM). Het voordeel van een JSM-proefproject is dat je naast ervaring ook een kleine vergoeding en studiepunten (6 ECT) kan ontvangen voor je werkzaamheden. Meer informatie over het Bachelor ‘Honours-traject' vind je op de website van de RUG​.

Een project op onze afdeling is een leuke kennismaking met wetenschappelijk onderzoek, wat mogelijk kan leiden verdere verdieping tijdens een stage wetenschap of een MD/PhD-traject.

Informatie over de onderzoekslijnen of de lopende studies binnen de vasculaire geneeskunde vind je onder Wetenschappelijk onderzoek. Voor meer actuele informatie over de mogelijkheden, kun je contact opnemen met dr. D.J. Mulder.

Stage wetenschap

Een Stage Wetenschap is een onderdeel van de Master Geneeskunde en vindt in principe plaats in het laatste jaar maar kan voorafgaand aan de junior coschappen van het vierde jaar worden gedaan. Gedurende de Stage Wetenschap verdiept de student zich 20 fulltime weken in een zelf gekozen aspect van de geneeskundige wetenschap en verricht op dat gebied onderzoek.
Binnen de Vasculaire Geneeskunde zijn er vele mogelijkheden voor een Stage Wetenschap. Zo kan een Stage Wetenschap bestaan uit het doen van een database onderzoek, maar ook zelf metingen verrichten op het vaatlaboratorium kan goed een onderdeel zijn.

Meer informatie over de onderzoekslijnen of de lopende studies binnen de vasculaire geneeskunde vind je onder Wetenschappelijk onderzoek. Voor meer informatie kun je terecht bij dr. D.J. Mulder.