•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Promoveren

Print 

​MD/PhD-traject

Tijdens de masterfase van geneeskunde promoveren? Dat kan met het MD/PhD-traject. Het MD/PhD-traject is een uitdagend en efficiënt programma, waarbij de opleiding tot arts gecombineerd wordt met een promotieonderzoek. Naast je drie jaar coschappen, krijg je twee jaar voor onderzoek. Dit kan eventueel met een half jaar verlengd worden wanneer je onderzoek in het buitenland doet.

De afdeling vasculaire geneeskunde heeft sinds 2012 meerdere MD/PhD-studenten. Hierdoor zijn de begeleiders goed op de hoogte van het traject, de sollicitatieprocedure en de combinatie met coschappen. Meer informatie over de onderzoekslijnen binnen de vasculaire geneeskunde vind je onder Wetenschappelijk onderzoek.

Promotietraject

Binnen de afdeling Vasculaire Geneeskunde is het ook mogelijk om een PhD-traject te volgen. Hierbij word je na het afronden van een universitaire master opleiding (meestal geneeskunde) opgeleid tot zelfstandig onderzoeker. Algemene informatie over PhD-trajecten is te vinden op de website van de Graduate School of Medical Sciences (GSMS).

Met enige regelmaat worden er vacatures voor PhD-trajecten binnen de afdeling Vasculaire Geneeskunde geplaatst op de website van het UMCG. Daarnaast kun je bij interesse contact opnemen met dr. D.J. Mulder.