• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Deelname wetenschappelijk onderzoek

Print 

Een van de kerntaken van het UMCG is het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Voor veel onderzoeken zoekt het UMCG deelnemers. Het kan dan gaan om mensen met een bepaalde aandoening, maar soms hebben de onderzoekers ook gezonde mensen nodig. In het menu aan de linkerkant van deze pagina vindt u een overzicht van de onderzoeken waarvoor nu mensen worden gezocht.

Ook u kunt gevraagd worden

Als u in het UMCG bent kunt u gevraagd worden om mee te doen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek. Voor u besluit aan onderzoek deel te nemen, krijgt u altijd mondelinge en schriftelijke informatie over het onderzoek. Uw medewerking wordt op prijs gesteld, maar u bent zeker niet verplicht om mee te doen. Uw besluit om niet deel te nemen heeft natuurlijk geen enkele invloed op uw behandeling.

Voordelen en nadelen

Meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek kan voor u voordelen hebben. Een nieuwe behandeling kan bijvoorbeeld minder bijwerkingen veroorzaken of eenvoudiger uit te voeren zijn dan de standaardbehandeling. Maar meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek kan ook risico’s met zich meebrengen, bijvoorbeeld omdat er medicijnen worden gebruikt waarvan de bijwerkingen niet bekend zijn. Over deze en veel andere zaken die samenhangen met het medisch-wetenschappelijk onderzoek krijgt u uitgebreide informatie als u gevraagd wordt deel te nemen aan een onderzoek.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram