•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Bi​j het specialisme nefrologie staat het functioneren van de nieren centraal. De afdeling behandelt patiënten met verschillende nierziekten. Patiënten die een nierfunctievervangende behandeling, dialyse of niertransplantatie nodig hebben, kunnen op de afdeling nefrologie terecht. Het UMCG heeft daarbij ook veel aandacht voor de preventie van nierziekten.


​​Kliniek
Operatieteam Patiënt

Afspraak op de polikliniek

Niertransplantatie

Dialyse

Heeft u voor het eerst een afspraak bij Nefrologie, Nierfalen, Niertransplantatie of Systeemziekten? Hier vindt u alle informatie over uw bezoek aan de polikliniek, zoals bereikbaarheid, de behandelaars waarmee u te maken krijgt en hoe u zich kunt voorbereiden.

Lees meer...

Hier vindt u meer informatie over een niertransplantatie,
vanaf het vooronderzoek tot en met de nazorg. Daarnaast is informatie opgenomen over nierdonatie bij leven. Tevens vindt u hier praktische informatie over de bereikbaarheid van de polikliniek.

Lees meer...

Als uw nieren niet meer of onvoldoende werken, kunt u hiervoor behandeld worden op de dialyseafdeling. Hier kunt u meer lezen over hoe dialyse werkt, de verschillende dialysevormen en praktische informatie, zoals bereikbaarheid, bezoektijden en vervoer.

Lees meer...

 

Onderzoek nierfalen  

Nierschade opsporen voordat er ernstige gezondheidsschade optreedt: dat is de missie van UMCG-hoogleraar nefrologie Ron Gansevoort. In zijn oratie op 16 februari hield hij een pleidooi voor een bevolkingsonderzoek zoals dat er al is voor darmkanker. “Vroegtijdige ontdekking voorkomt veel persoonlijk leed en hoge kosten voor de gezondheidszorg.”

Lees erover in KennisInZicht 
Samen tegen nierziekten  

In Nederland is iets bijzonders aan de hand. Nergens anders in de wereld zamelen vrijwilligers huis aan huis zoveel geld in voor onderzoek naar ziekten. Die collectes maken het mede mogelijk voor bijvoorbeeld de nierspecialisten van het UMCG om samen met andere academische centra vernieuwend onderzoek te doen.

Lees erover in KennisInZicht 
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram