• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het team

Print 

​​​​​​​​Het MMT is een speciaal team dat snel medisch-specialistische hulp kan verlenen. Dit team wordt gebruikt als een ernstig zieke of gewonde direct hulp nodig heeft en nog niet in het ziekenhuis is.

Snel hulp

Hoe eerder iemand medische hulp krijgt, hoe groter de kans is dat hij overleeft en geen blijvende schade heeft. Het is het beste als iemand hulp krijgt binnen een uur nadat hij gewond is geraakt of acuut ziek is geworden. Dit wordt daarom ook wel het ‘gouden uur’ genoemd.

Het doel van de behandeling van het MMT is om de patiënt te stabiliseren of stabiel te maken voor transport. Als de patiënt ‘stabiel’ is betekent dit dat de situatie niet erger wordt. Als een patiënt stabiel is, kan hij met de ambulance of de MMT-helikopter naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het MMT is overdag met de MMT-helikopter of met de MMT-auto binnen 2 minuten onderweg. In het donker duurt dit ongeveer 5 minuten.

Waaruit bestaat het MMT?

Het MMT bestaat uit:


Alle teamleden zijn opgeleid voor het geven van spoedeisende zorg aan patiënten voor ze naar het ziekenhuis worden gebracht. Dit heet ‘prehospitale spoedeisende medische hulp’. Ze hebben ook ervaring met werken onder moeilijke omstandigheden.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram