•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Op bezoek bij een patiënt

Print 

​De bezoektijden op de IC zijn van:

  • 12.00 - 15.00 uur
  • 17.00 - 7.00 uur


Waar zijn de IC-units?

ICV2: Loop naar Fonteinstraat 7, richting beddenhuis B. Neem de lift of trap naar de 1e verdieping. Ga door de schuifdeuren rechtsaf en dan meteen linksaf, de gang in. Aan het einde van de gang gaat u weer links. Aan de linkerkant is de ingang van ICV2. 

ICV3: Loop naar Fonteinstraat 15, richting beddenhuis E. Neem de lift of trap naar de 1e verdieping. Ga door de schuifdeuren linksaf, u loopt dan verpleegafdeling E1 op. Voor de ingang van de IC loopt u langs de balie.

​ICV4: Loop naar Fonteinstraat 7, richting beddenhuis B. Neem de lift of trap naar de 3e verdieping. Ga door de schuifdeuren rechtsaf, en dan rechtdoor de ICV op (verpleegafdeling B3). In het midden van de gang vindt  aan de rechterkant de wachtkamer.

Bellen voordat u naar binnen kunt

Voordat u naar een patiënt op de IC kunt, moet u eerst bellen met een van de medewerkers. Het kan voorkomen dat u niet meteen naar de patiënt kunt. Bij de ingang van elke IC hangt een telefoon. De telefoonnummers zijn:

  • ​ICV2 (050) 361 39 88
  • ICV3 (050) 361 45 61
  • ICV4 (050) 361 23 15​

Op ICV2 en 3 hangt bij de telefoon een overzicht met bednummers en telefoonnummers.

Op ICV4 hangt in de wachtkamer een scherm met daarop de naam van patiënt, bednummer en telefoonnummer.

​Bezoekregels

Patienten vinden bezoek vaak fijn, maar het kan erg vermoeiend zijn. Kom daarom niet met meer dan 2 personen tegelijk op bezoek. Komt u met meer personen, dan kunt u elkaar afwisselen in de wachtruimte van de IC. Maar ook vaak wisselen of lang op bezoek zijn kan erg vermoeiend zijn voor de patiënt. Overleg daarom met elkaar en de verpleegkundige wanneer u op bezoek wilt komen.

Tijdens uw bezoek kan een arts of verpleegkundige langskomen om een patiënt te onderzoeken of te verzorgen. Wij vragen u dan te wachten op de gang of in de wachtkamer tot de arts of verpleegkundige klaar is.

​Kinderen op bezoek op de IC 

Minderjarige kinderen mogen samen met een volwassene op bezoek komen. Het is goed om een kind thuis al te vertellen over wat er is gebeurd. Wees eerlijk en neem de vragen serieus. Stem de informatie af op wat uw kind aankan. Misschien moet u vaker uitleggen wat er aan de hand is. Ook kunnen kinderen op onverwachte momenten en plaatsen vragen stellen. De verpleegkundige kan ook altijd vragen van kinderen beantwoorden. 

​Als uw kind ziek is, overleg dan eerst met de verpleegkundige of arts of bezoek mogelijk is.

​Hygiëne 

Neem geen bloemen of planten mee naar de IC, vanwege infectiegevaar. Desinfecteer de handen bij het binnenkomen en verlaten van de IC. Bij iedere ingang van een IC hangt een dispenser.

​Verblijfsmogelijkheden en overnachten

Er zijn verschillende mogelijkheden om de buurt van de patient te blijven:

Bij de IC zijn wachtkamers waar u kunt wachten tot u bij de patiënt kunt. In elke wachtkamer staat een koffieautomaat. Het is mogelijk dat er in de wachtkamers ook familieleden van andere patiënten aanwezig zijn. Omdat iedereen slecht nieuws kan krijgen, is het belangrijk dat u rekening houdt met elkaar.

Er zijn ook familiekamers waar u en uw familie terecht kunnen. Deze kamers bieden meer privacy dan de wachtkamer en worden vaak gebruikt voor gesprekken tussen de arts, de verpleegkundige en de familie. In bepaalde situaties kunt u in de familiekamer overnachten.

Woont u ver weg en moet u in de buurt blijven van de patiënt? In de buurt van het ziekenhuis kunt u overnachten. U kunt informatie vragen bij een verpleegkundige op de afdeling. U betaalt zelf voor de overnachting.