•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

De opleiding

Print 

​Wij hebben een opleiding tot IC Neonatologie verpleegkundige. Tijdens de opleiding combineer je leren en werken. De opleiding is verdeeld in verschillende modules en bestaat uit 25 lesdagen. De opleiding duurt in totaal 17 maanden.

Het Wenkebach Instituut verzorgt het theoretische gedeelte van de opleiding. Dit instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de opleiding en ontwikkeling van alle professionals in de zorg. De rest van de tijd werk je op de afdeling IC Neonatologie. Tijdens dit praktijk gedeelte heb je meerdere werkbegeleiders, allemaal IC Neonatologie verpleegkundigen. Ze begeleiden je tijdens het hele traject.

​Na de opleiding

Zodra je je diploma van de Verpleegkundige Vervolgopleiding Intensive Care Neonatologie hebt gehaald, heb je binnen het multidisciplinaire team een spilfunctie in de specialistische zorg aan de zieke pasgeborene en de ouders/verzorgers.

Je begeleidt ouders in de zorg voor hun pasgeborene. Ook zorg je voor het opstellen, bijstellen en uitvoeren van het behandel- en verpleegplan. Kijk op de vacaturepagina voor de huidige vacatures

Verpleegkundigen aan het woord

Ben je benieuwd naar de verhalen van IC Neonatologie verpleegkundigen? Lees dan het interview met Annemarie en Mirjam!