• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Operatie of onderzoek

Print 

​Tijdens het polikliniekbezoek en het opnamegesprek is uitgebreid aandacht besteed aan de operatie of het onderzoek dat u moet ondergaan.

U hoort van de verpleegkundige hoe laat uw onderzoek of operatie plaatsvindt. Voor de operatie moet u nuchter zijn. Soms moet u ook voor een onderzoek nuchter zijn. De verpleegkundigen zorgen voor de voorbereiding. Als het tijd is brengen de verpleegkundigen u naar de wachtruimte van het operatiecentrum. Hier wordt de zorg overgedragen aan de anesthesieverpleegkundigen.

Vanuit de wachtruimte wordt u naar de operatiekamer gebracht. Hier maakt u kennis met het operatieteam of het team wat het onderzoek bij u verricht. Vervolgens wordt de zogenaamde 'time out'-procedure uitgevoerd. Dit houdt in dat het operatieteam met u de ingreep in grote lijnen doorneemt en alle relevante zaken (zoals allergieën) nogmaals benoemt. Als u en het team akkoord zijn wordt u onder narcose gebracht en wordt gestart met de operatie.

​ Na de operatie informeert de chirurg uw partner of familie/voogd telefonisch over de uitgevoerde ingreep en het beloop van de operatie.

Vragen of meer informatie?

Hebt u voor uw opname nog vragen of opmerkingen over uw operatie of onderzoek, dan kunt u contact opnemen met de verpleegkundig consulent HPB. Tijdens uw opname kunt u uw vragen ook stellen aan de afdelingsverpleegkundige of aan de chirurg die u spreekt tijdens de opnamedag.