• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

NLV bestaat 30 jaar

Print 
19 oktober 2016

Op zaterdag 24 september jl. vierde de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV) haar 30-jarig jubileum. Verschillende artsen vanuit het UMCG gaven een bijdrage aan het programma.

Tijdens het ochtendgedeelte waren er gastsprekers. Jonge (arts-)onderzoekers wisselden de gastsprekers af met een korte presentatie over hun onderzoek. Met alle onderzoeken heeft de NLV een binding. Eén van de sprekers was Dr. Janneke Bruggink, kinderchirurg. Zij vertelde over de COLINO-studie bij kinderen met onder meer galwegatresie. De NLV gaf in haar nabeschouwing aan dat velen die in feite weinig te maken hebben met kinderen met een leverziekte het bijzonder interessant vonden te horen over de aandacht die uitgaat naar kinderen met een leverziekte.

Het ochtendprogramma werd afgesloten met de lancering van de video ‘Leverpatiënten zijn het zat’. In deze video spreken vier leden van de NLV over het stigma waarvan veel leverpatiënten last hebben. In de middag waren er presentaties over diverse onderwerpen. Vanuit het UMCG vertelde chirurg Dr. Ruben de Kleine over levertransplantaties bij kinderen met een stukje van de lever van een ´levende donor´, vaak hun vader of moeder. Chirurg Prof.Dr. Robert Porte ging bij zijn presentatie in op de machineperfusie van donorlevers.

Directeur NLV José Willemse: “Het UMCG heeft een mooie bijdrage geleverd aan het jubileum van de NLV”.