•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Patiëntenzorg in provincie Groningen

Print 

​Huisartsen, thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen en netwerken palliatieve zorg in de provincie Groningen hebben zich verenigd in een unieke samenwerking; het Provinciaal Palliatief Team Groningen (PPTG). De missie van het PPTG is het optimaliseren van de palliatieve zorg in de provincie Groningen door middel van consultatie, onderwijs en onderzoek. Elk lid draagt bij vanuit zijn eigen expertise.

Om zorg aan Patiënten te ondersteunen en te versterken is een speciaal provinciaal consultatieteam, dat 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar is voor vragen van professionals over palliatieve zorg. Het telefoonteam bestaat uit artsen en verpleegkundigen met specifieke kennis over palliatieve zorg. Iedereen die professioneel betrokken is bij palliatieve zorg; huisartsen, (wijk)verpleegkundigen of specialisten ouderengeneeskunde, kan gebruik maken van het nummer.

In elk ziekenhuis is een palliatief team beschikbaar voor de consultvragen tijdens kantooruren. Daarbuiten kunnen de zorgprofessionals van de ziekenhuizen eveneens een beroep doen op dit provinciaal palliatief team. 

Het consultatieteam adviseert over patiënten in de laatste fase van hun ziekte, ongeacht welke ziekte dat is. Met de oprichting van het provinciaal consultteam verdwijnt de versnippering in de advisering en is deskundigheid op gebied van medisch, psychosociaal en existentieel gebied breed en continu beschikbaar.
Verpleegkundig specialist palliatieve zorg Jenske Geerling van het UMCG en medewerker van EPZ-NO is de verpleegkundig coördinator van het netwerk.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram